Ezen a héten egy olyan előadót ismerhetünk meg, aki bár 14 éves kora óta dalokat ír, olyan előadóknak hozott sikert a dalaival, melyeket mindannyian ismerünk, például Justin Bieber, Selena Gomez és Shawn Mendes.

Julia Michaels 2017-ig csendben elbújt a dalszövegei mögött, ebben az évben viszont szinte felrobbantotta a brit rádiókat az Issues című “első” dalával, és megjelentette az első kislemezét, ami a Nervous System címet kapta, majd olyan előadók előzenekaraként lépett fel, mint Niall Horan és a Maroon 5.

Az egész munkásságára, de főként az idén januárban megjelent legújabb kislemezére, a mindössze hat dalt számláló, nagyjából 20 perces, electronic dance és R&B pop elemeket ötvöző Inner Monologue Part 1-ra, melyen Selena Gomez és Niall Horan is közreműködik, nagyon jellemző a nőiesség.

Bár egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy férfiak is szeressék, a dalszövegei olyanok, amikbe tipikusan a fiatal lányok, nők tudják igazán beleélni magukat, tudnak azonosulni velük. Olyan érzékeny témákhoz is hozzányúl, mint a szorongás, a másoktól való viszolygás, a félelmek, amikkel nap mint nap mindannyian szembe nézünk, de aligha beszélünk róluk.

Forrás: listenherereviews.com

A nehéz témák ellenére a dalai élvezhetőek, semmiképp sem „használhatóak” arra, hogy önsajnálásba süllyedve elbújjunk a világ elől, mivel rengeteg erő és biztatás sugárzik belőlük. Ugyanolyan kellemes a kissé füstös hangját és dalait utazás, vagy valamilyen tevékenység közben hallgatni, vagy akár elalvás előtt erőt meríteni belőlük.

A lemez címe, az Inner Monologue (Belső Monológ) is arra utal, hogy az egész egyfajta önelemzés, a nők fejében folyton lezajló, kavargó gondolatokat, problémákat veszi számba, szinte tálcán nyújtja a személyiségét azok felé, akik hallgatják, ezzel pedig azt hiszem, minden hasonló gondokkal küzdő személynek támogatást ad. Hiszen ahogy ő is mondja: “I got issues, but you got’em too…”

Kiemelt kép: rollingstone.com