Az állítólag magyar felmenőkkel is rendelkező, bipoláris személyiségzavarral küzdő énekesnő, Halsey első nagylemeze, a BADLANDS 2015-ben jelent meg, azóta pedig négy országban arany, az Egyesült Államokban pedig platinaminősítésben részesült.

A 16 dalt tartalmazó, közel 1 órás BADLANDS összes dalát az énekesnő szerezte mindössze 19 éves korában, azután, hogy 17 évesen öngyilkosságot kísérelt meg, majd bipoláris személyiségzavarral diagnosztizálták. Elmondása szerint az album címe (Badlands = Rossz földek/Rossz helyek) arról a helyről árulkodik, amellyé magányában a saját elméje vált. Ennek ellenére a szintipop-elektropop stílusú BADLANDS nem nevezhető kifejezetten szomorú vagy melankolikus albumnak, inkább misztikus, figyelemfelkeltő.

A rajta szereplő összes dal leginkább balladákra emlékeztet, mivel egy-egy önálló történetet mesélnek el, emiatt elsőre mindenképp érdemes úgy hallgatni, hogy igazán odafigyelünk a szövegre és hagyjuk, hogy Halsey a saját elméjébe kalauzoljon minket. Bár stílusában nem meglepő módon egészen hasonlóak a dalok, a szövegük és a hangulatuk miatt mégis élesen eltérnek egymástól. A Castle nem véletlenül vált A vadász és a Jégkirálynő című film tökéletes betétdalává, hiszen valószínűleg minden fantasyt kedvelő hallgatóban felidéz valamilyen emléket a kedvenc fantasy történetéről.

A Strange Love furcsa szerelmes történetét tökéletesen ellensúlyozza a Roman Holiday, a Haunting, a Control és a Gasoline pedig egyenesen elvezet minket arra a helyre, amelyről a lemez a címét kapta. A BADLANDS tökéletes társaság egy olyan esős napon, mint a mai, vagy ha hosszasan és zavartalanul utazunk valahová. Elsőre azonban mindenképp érdemes nyugodt körülmények között, figyelmesen hallgatni, és igazán elmerülni a szöveg, a zene, és Halsey füstös hangjának összhatásában. Azok, akik kedvelik Lana Del Rey-t, Lorde-ot, vagy csak nem riadnak vissza egy különleges énekesnő különleges albumától, ezt is szeretni fogják.

Kiemelt kép: www.youtube.com/watch?v=aoA_yTGij0E