A fesztiválszezon előtt a zenekarok általában kiadnak egy új számot, klipet, amivel megalapozzák a nyári koncerteket, meg egy kis vérfrissítést végeznek a repertoáron. Közel egy hónappal az első nagy fesztivál előtt van ideje a rajongóknak megtanulni a szövegét, és így együtt tudják majd üvölteni alkoholtól mámorosan az énekessel, énekesnővel. Fent a zenekar, lent a közönség, a koncert közben pedig születik egy olyan flow-élmény, aminek mindenki részesévé akar válni. Valószínűleg e dalok is segítenek ebben.

Blahalouisiana – Nem vagyok egyedül

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult. Az igazi áttörést azonban csak a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató után Ahol összeér című számuk és a hozzá készített finoman erotikus és rendkívül látványos klip hozta meg nekik. Azóta megjelent két nagylemezük, Ha élni felejtek és Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi címmel. Most a fesztiválszezon előtt egy új videóanyaggal, új dallal jelentkeztek: Nem vagyok egyedül.

30y – szeretni akart

Ki ne ismerné a 30y zenekart, mely a nevét egy szombathelyi buszjáratról kapta és az ország egyik meghatározó alternatív zenekara?! Ki ne ismerné Beck Zoli hétköznapi dolgokról nem hétköznapian szóló számait?! Itt van egy újabb, szeretni akart, ami méltóan belesimul a 30y “pályaműbe”, olyan számok mellett állja meg a helyét, mint a Bogozd ki, az Azt hittem érdemes, vagy éppen a Sötét van.

Tankcsapda – Vagyok olyan szemét

A már majdnem 30 éves (1989-ben alakult) Tankcsapdának számlálhatatlan zenés videója jött ki hosszú évek alatt. A mostani képi anyagát a Budapest Parkban rendezett ‘Lukács Félévszázad’ koncerten vették fel. A Vagyok olyan szemét megosztó dalnak tűnik a rajongók körében. Van, aki a régi Tankcsapdás “érzést” hiányolja belőle, másnak csak fura az új hangzás, de mindenki döntse el maga, tetszik-e neki, vagy nem.

Bagossy Brothers Company – Dőlj hátra

Az 5 éves Bagossy Brothers Company a hazai zenei világban szintén a Nagy-Szín-Pad! (2016, ahol döntőbe is jutottak, amit végül a Bohemian Betyars nyert meg) után lettek országosan ismertek. Dőlj hátra című dalukhoz idén készült klip, de a rajongók már korábban találkozhattak vele az együttes koncertjein.

hiperkarma – napsütötte rész

Tavaly a 10 éves Fishing on Orfű fesztiválhimnusza volt a hiperkarma dal, idén a Torockón megrendezésre kerülő Double Rise (június 29. – július 2.) fesztiválnak választottak egy új Bérczesi Róbert (napsütötte rész) szerzeményt.

 

Kiemelt kép: www.sopronitema.hu