A BLACK MONGO debütáló albuma kiváló példaként hirdeti: igenis érdemes új utakat keresni itthon a rockzenében. Fedezd fel kis hazánk nagy zenéit az f21-en!

A 2018-ban alakult négytagú zenekar a hazai könnyűzenei palettán viszonylag szokatlan, stílusfüggetlen, de kellően átgondolt és izgalmas albummal jelentkezett a 2021-es év első negyedében. A szokatlanság leginkább abban rejlik, hogy míg elmondható, hogy nincsenek egymásra igazán hasonlító trackek a Nightmares Always Come Without Warningon, mégis teljesen egyben van és egyként lélegzik a lemez.

A teljes Nightmares Always Come Without Warning album itt hallgatható:

Nemcsak a dalok különböznek egymástól, hanem az azokon belül történő zenei egységek is: a 25 perces lemezen a trackeken belül is egymást követik a kellemes, zaklatott, lazulós, dühös, nyugodt és pörgős dalrészek.

Ez a folyamatosan változó, pulzáló, élettel teli zenei környezet minden egyes pillanatban leköt és magával ránt. A dallamos lemezt megszakító disszonanciák is üdítő átgondoltsággal épülnek a dalok dramaturgiájába (ehhez talán lehet némi köze Egyedi Petinek is, aki a lemez hangmérnöki és produceri feladataiban segített).

Black Mongo
Black Mongo – Forrás: Black Mongo Facebook oldala

A BLACK MONGO nem csak az összképre figyelt – a dalokban a díszítések, az apróságok sem pusztán önmagukért léteznek. Funkciót látnak el, és szépen szólnak, vegyük például a The East Side is Different jólfésült vokáljait.

A Nightmares Always Come Without Warning a maga 25 percével azok közé az albumok közé tartozik, amelyeket biztos kézzel írtak, és amelyek hanganyaga gondos válogatáson esett át. Huszonöt perc, tizenkilenc másodperc tömör zene – Fedezd fel a BLACK MONGO-t! Az albumot Spotifyon itt meghallgathatod.

Ha szeretnél több magyar zenekart felfedezni, vess egy pillantást a Fedezz fel! korábbi részeire, és kövess instagramon!