A hat fős banda kissé összezsúfolódva fért csak fel a kisméretű színpadra, de szépen, elülve egy-egy széken megoldották a hely adottságaiból és a zenekar magas létszámából adódó problémát, mert ahogy a mondás tartja, sok jó ember kis helyen is elfér.

fotó: Herczeg Ákos

Ez az este, sok másikkal ellentétben, nem arról szólt, hogy felpörgessen minket és a hallgatóságot, hanem a melankóliáról. Az Esti Kornél zenekar frontembere, Bodor Áron meg is mondta, „a jó dolgok megéneklését, megzenésítését meghagyják más bandáknak, ők a rosszat, a fájót írják meg”.

Ez a koncert kisebb kizökkenés volt a fiúknak, mert mint említették, a szombati lemezbemutató koncertjükre készülnek, ami Budapesten lesz az A38-as hajó színpadán. A készülődést törte meg ez a fellépés. Nagy szerencséjükre, Szombathelyen ki tudták élni akusztikus hajlamaikat, amit egyébként a zenekar pozitívumként élt meg.

fotó: Herczeg Ákos

De ekkor következett be a baj! Két-három szám eljátszása után valamelyik hangtechnikai eszköz búgni kezdett. Próbálták megoldani állítgatással, kábelek helyezgetésével, igazgatásával, de a zaj csak nem szűnt meg. Bár a hibát nem tudták teljesen orvosolni, a zenekar játéka elég jól elnyomta a hangot, amiért a közönség is hálás volt.

A hangtechnikai hibán kívül nem csalódhattunk a zenekarban, hiszen hozták az igazi Esti Kornél hatást, amit a közönség hatalmas tapsviharral díjazott.

Jövő héten a Fish! fog fellépni szerda este nyolc óra tájában, szerintem érdemes lesz őket is meghallgatni, mert fergeteges bulit csinálnak.

A további programokat IDE kattintva érhetitek el az Agora Savaria honlapján. 🙂

Szóval aki ráér, és érdekli, annak ott a helye!

Forrás: ugytudjuk.hu