A 2022. január 8-án, Bowie 75. születésnapján megrendezésre kerülő eseményen a néhai ikon zenekarainak régi tagjai mellett fellép Gary Oldman, Ricky Gervais, Evan Rachel Wood, a Duran Duranból ismert Simon Le Bon és John Taylor, a Def Leppard, a Living Colour, a Walk The Moon és Jake Welsley Rogers is.

„Izgatottan várom, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt a különleges show-t, amit David 75. születésnapja alkalmából készítettünk azokkal a zenekari társakkal, akikkel albumokat készített és fellépett, plusz egy csapat nagyszerű vendégművésszel, akikre nagy hatással volt” – mondta a Rolling Stone-nak Bowie régi billentyűse, Mike Garson.

Bowie egykori barátja, Gary Oldman is fellép a koncerten.

Az eseményre jegyek már kaphatók, ezek a RollingLiveStudioson keresztül szerezhetők be. Az első hasonló ünnepség egy évvel az énekes halála után került megrendezésre, melynek keretében Garson és Bowie Reality Tour zenekarának több tagja egy sor koncertet adott világszerte. A következő évben kiterjedt világkörüli turnét rendeztek.

Nemrég megjelent egy korábban nem látott koncertfelvétel, amelyben az énekes egyik legkorábban írt, ‘Can’t Help Thinking About Me’ című dalát adja elő.

Az eredetileg 1965-ben megjelent ‘Can’t Help Thinking About Me’ volt az első kislemez, amelyet Bowie azután adott ki, hogy David Jonesról nevet változtatott. A zenész a 90-es években többször előadta a számot, miközben a ‘Toy’ című albumon dolgozott, amely a korai előadói korszakából származó, újra felvett dalokat tartalmazott. Ezt végül a kiadójával való nézeteltérés miatt elvetették, és csak halála után jelent meg hivatalosan.

Kiemelt kép: David Bowie Official Youtube Channel

A hír a rollingstone.com-on jelent meg.