A Virtuózok 4. évadának első elődöntőjében a tinik mutathatták meg a zsűrinek, hogy nem véletlenül jutottak tovább az előző fordulóban. A versenyzők már korábban bizonyított tehetségükkel nem okoztak meglepetést, ám zeneiségükkel és felkészültségükkel annál inkább. 

A tinik válogatójából a zsűri kilenc versenyzőt juttatott tovább a következő fordulóba, az elődöntőbe. Itt a virtuózok a Liszt Ferenc kamarazenekarral is színpadra léphettek, ahol a Liszt-díjas karmester, Kovács László segítette munkájukat. A verseny ezúttal már a három döntős helyért folyt.

Az első elődöntő a már megszokott magas színvonalat és élvezetes előadásokat hozta el nekünk. A zsűrinek nem lehetett könnyű dolga, hiszen a versenyzők az előző fordulóban nyújtott teljesítményükön csiszolva, az apróbb hibákat is kijavítva érett, profi zenészekként álltak a színpadon. A tinik korcsoportjában a hangszerek és stílusok terén igen változatos előadásokat hallhattunk. Felcsendültek örök klasszikusok, mint például Mozart Figaroja Fazakas Tamás (ének) előadásában, de modern, eklektikus darabokban sem volt hiány. Ilyen volt többek között Kiss Péter produkciója, aki egy Alfred Schnittke-darabbal készült. A kilenc elődöntős egy közös műsorral is megörvendeztette a nézőket, amelynek során a Talamba Ütőegyüttessel zenéltek együtt a fiatal tehetségek.

Forrás: MédiaKlikk

A zsűrinek végül döntenie kellett, kik azok, akik mind egyéniségükkel, mind technikai tudásukkal kiérdemelték, hogy a döntőben folytathassák a versenyt a korcsoport megnyeréséért. A következő fordulóban a zongorista Urbán Benjáminnal találkozhatunk, aki Beethoven C-moll zongoraszonátájával (op. 13/ I. tétel), valamint szenvedélyes előadásmódjával kiérdemelte a továbbjutást. Ugyancsak elvarázsolta a zsűrit az előző évadból jól ismert Bencze Máté virtuóz szaxofonjátékával, aki Jacques Ibert Concertino da Camera-ját (op. 45, No. 7./ I. tétel) adta elő. Hozzájuk csatlakozik a fiatal harsonaművész, Beke Márk. Tőle Erik Larsson Harsona Concertino-ját (op. 45., No. 7/III. tétel) hallhattuk kimagasló minőségű hangszínben és előadásmódban.

Ha lemaradtál volna az élő műsorról, itt megnézheted. A MédiaKlikk Plusz alkalmazáson pedig szavazhatsz, ki legyen a korcsoportban a közönség kedvence.

Kiemelt kép: Virtuózok (YouTube)