A Led Zeppelinre mindannyian úgy emlékszünk, mint minden idők egyik legnagyobb hatással bíró hard rock bandája. A zenekar 2007. decemberében, az O2 Arénában rendezett koncertjükön lépett utoljára együtt a színpadra.

A 70-es éveket egyértelműen a Led Zeppelin uralta. Arénákat töltöttek meg, 1971-es Wembleyben adott koncertjük azóta is minden idők egyik legnagyobbika. A sikeres banda azonban 1980-ban elvesztette drog – és alkoholproblémákkal küzdő dobosát, John Bohnamet, az együttes feloszlott, hiszen megbomlott a kvartett egyensúlya – képtelenek voltak tovább folytatni minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó rockzenekarát. Ezután a tagok szólókarrierbe kezdtek – persze Robert Planté volt a legsikeresebb. Ő mindig az aktuális zenei trendeket követte, sosem tűnt kiöregedett rockzenésznek. Egyedül Bob Geldolfnak sikerült összehoznia a legendás zenekart az 1985-ös Live Aid-re. Akkor Phil Collins ugrott be dobosnak.

2007-ben váratlanul újra összeálltak, ekkor már John Bonham fia ült be a dobok mögé. Több, mint  kétórás koncertet adtak a londoni O2 Arénában teltház előtt – utóbbi nem okozott nagy meglepetést. Ezután 2012-ig kellet várni a koncertről készült film, a Celebration Day bemutatására.

Robert Plant azóta is folyamatosan visszautasítja az újrakezdést, állítólag már egy 800 millió dolláros szerződés is volt előtte, amit összetépett. Zenésztársai, Jimmy Page és John Paul Jones beleegyeztek volna egy reunion turnéba, de Robert Plant kitart amellet, hogy nem érdemes a múltba révedni, mindig a jövőbe, az új zenék felé kell tekinteni. Legutóbb az új Carry Fire című album megjelenése kapcsán kérdezték őt a Led Zeppelin esetleges újraalakulásról: „Nem mehetsz vissza az időben – az egy évvel ezelőtti dolgokat is nehéz megismételni, nemhogy egy 49 évvel ezelőttit” – mondja Plant.