A filmvásznon előszeretettel kreálnak ilyen figurákat a rendezők. Kinek ne ugrana be a sorozatok világából például Barney Stinson, vagy a Jóbarátokból Joey Tribbiani? Mondhatni ők igazi „kaszanovák”, s ha már ezzel a jelzővel illettem őket… A jelző „ihletője” Giacomo Casanova, a történészek szerint 122 nővel folytatott szexuális kapcsolatot, bár ez nem is feltétlenül olyan nagy szám, ha azt nézzük, hogy az egykori Real Madrid játékos Antonio Cassano, már 28 éves korára elhagyta ezt a számot.

Azért nem hiába a név hasonlósága...
Azért nem hiába a név hasonlósága…

Bár az olasz csatár bevallotta, hogy ő bizony annak köszönheti sikerét a gyengébbik nemnél, hogy labdarúgó, és nem mellesleg a galaktikusok játékosa is volt. Nem mindenki lehet azonban futball sztár, de jó dumákat (szinte) bárki betanulhat. Majd minden férfi baráti körében van legalább egy ismerős, aki a szófordulatok nagymesterének tartja magát. Így mi is körbenéztünk, s kisebb-nagyobb kutatómunkával, a teljesség igénye nélkül, összeállítottuk a legjobbnak vélt hódító szövegeket. Majd ezeket „ki is próbáltuk a gyakorlatban”, hiszen szembesítettük őket Zala megye két koronás szépségével, a 2014-es és a 2015-ös év legszebb zalai lányának választott Bazsika Mónikával és Kovács Adriennel.

Első csoport, amikkel inkább ne próbálkozzunk:

„Iszol egy kólát? Hoznál nekem is? Te olyan lány vagy, akit szívesen elvinnék a mamámhoz, de nem bízok meg apámban. Bocsi telefonszámokat gyűjtök és a tiéd még hiányzik!”

Az értékelést Mónika kezdte. „Szerintem, aki tényleg bókolni akar egy lánynak, vagy be akar vágódni nála, nem kezd ilyen dumával. Ezek mind azt sugallják, hogy csak játszadozik, szórakozik mindenkivel. Nekem személy szerint ezek a dumák, nem jönnek be.” Majd Adrienn folytatta. „Nem szeretem a bunkó stílust és ez az. Ha valaki komolyan csajozni akar, azt ne így csinálja, mert nem lesz túl nagy sikere, szerintem!”

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatjátok a zaol.hu-n.