Az még érthető is lenne, ha 2007 óta (5 milliárd forint veszteséget termelt az elmúlt  10 évben, 74 százalékkal csökkent a példányszáma, ezzel szemben a hivatalos pénzügyi adatokból az olvasható ki, hogy a 2015-ös évet 134 millió forintos nyereséggel zárták, ilyen tiszta bevétel mellett egy bizonyos idő eltelte után korrigálható lehetne a veszteség, nem mellékes, hogy továbbra is a legnépszerűbb politikai napilap a Népszabadság) fennálló veszteséges működés állna a háttérben, mert mint majdnem minden a világon, ez is egy üzlet, és ha egy üzlet nem működik, egy cég nem termel profitot, akkor nincs értelme tovább, olyan formában működtetni, nem arról van szó, hogy a Mediaworks Zrt. nem lenne képes elviselni ezt a veszteséget, hiszen Magyarország legnagyobb médiavállalatáról beszélünk, de minek működtessen veszteséggel egy lapot, meg is lehetne érteni a megszüntetés/szüneteltetés mögött álló gazdasági döntést, de bizonyos jelek arra utalnak, itt valami más (is) állhat a háttérben.

Rendkívül gyanússá (több, mint gyanússá) válik a dolog attól a ténytől, amilyen körülmények között az egész lezajlott, gyakorlatilag egy nap (egy éjszaka) alatt verték szét azt, amit 1956 óta felépítettek, az újságíróknak gyorsfutárral küldtek értesítést, letiltották levelezésüket, leállították az internetes felületet (ellehetetlenítették őket, mint újságírók), és azt mondták, meg kell vizsgálniuk hogyan, milyen keretek között működtethető tovább a lap (úgy, hogy profitot termeljen), ha egyáltalán működtethető.

Egyébként a Népszabadság 2011-ig a legnagyobb példányszámú politikai napilap volt, baloldali kötődésű, 1956. november 2-án a Szabad Nép utódjaként az MSZMP napilapjaként jelent meg. Azt sem söpörhetik a szőnyeg alá, hogy két ominózus cikk után történtek ezek az események, amik Rogán Antal és felesége helikopteres utazásáról (a Népszabadságnak először letagadta a helikopterezést, de amikor képeket (bizonyítékot) küldtek neki a lap munkatársai a landolásról, akkor elérhetetlenné vált)  és Matolcsy György lakásügyéről és “szerelmi életéről” (Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakásában él Matolcsy György jegybankelnök, illetve Matolcsy kedveséről, Vajda Zitáról, aki túl könnyen került jól fizető, magas pozíciójú állásba). Tényleg ilyen országban élünk, ahol két politikusról nem lehet őszintén megírni a tényeket, hazugságaikat, hatalmukkal való visszaélést leleplezni?! Úgy tűnik, tényleg ilyen országban élünk! Nehéz úgy a Népszabadság jövőjéről beszélni, ha az újságírókat elküldték, hazugságokkal hitegetik őket, és az olvasókat is hülyének akarják nézni. Biztos, hogy nem csupán gazdasági megfontolás áll a lap megszűnése mögött, mert akkor nem ilyen mocskos módon, aljasul szüntették volna meg a Népszabadságot.

sajtoszabadsag
http://jokedvel.blog.hu/