Szerintem mindenki álmodozott róla gyerekként, hogy talál egy térképet, amely elvezeti őt a nagy kincshez. Persze igazándiból sokszor még arra sem volt szükség ahhoz, hogy a kíváncsiságtól hajtva boldogan átkutassuk a régi fiókokat, padlást, garázst, eldugott helyeket. Mindezt annak reményében tettük, hogy találjunk valami érdekeset, hiszen a kalandvágy, a felfedezés vágya égett bennünk. A Libri legújabb kezdeményezése ezt az élményt hivatott felébreszteni bennünk. 

Az én ajándékom elnevezést viselő akció keretein belül a Libri könyvszakértői december elseje és 24.  között 1000 könyvet rejtenek el országszerte, melyek szerencsés megtalálójukra várnak.

A könyvek könnyen felismerhetőek egyedi borításukról és a lapjaik közé csúsztatott üzenetről.  Bárhol összefuthatunk az ajándékkönyvekkel a kávézóktól elkezdve, az éttermeken át, akár egy moziban vagy egy színházban is. Számomra az egyetlen furcsaság, hogy könyvtárakban is elrejthetik őket, hiszen a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban is találtak már egyet.

A Libri weboldalán elhelyezett térkép segítségünkre lehet a kincskeresésben, de nem a pontos, hanem csak a hozzávetőleges helyét jelölik. Ezen kívül még a legfrissebben elrejtett könyvekhez egy rövid bejegyzés is segít eljutni, ezért érdeme gyakrabban ránézni az oldalra.

Ha a keresésed siker övezi, érdemes megosztanod Instagrammon vagy Facebookon #azenajandekom címkével, mivel a fényképek feltöltői között 3 darab 100 000 Ft értékű könyvválogatást sorsolnak ki.

Szóval, ha szeretnél kincset keresni, hát vedd fel a kalapod, csatold fel az ostort és irány az elrejtett könyvek után. Fedezzük fel együtt újra, mit rejtenek az eldugott helyek!