Asaf Hanuka nevét nem ismerhetik túl sokan, szatirikus és erősen társadalomkritikus illusztrációit viszont annál inkább. Az izraeli képregényművész első önálló, The Realist nevet viselő sorozata 2010 januárjában készült el, majd került fel a világhálóra. Azóta képei bejárták a világot, számos reklámban szerepelnek és több, társadalomkritikai és szociológiai könyv kiegészítőiként szolgálnak. 

A művész fő témái közé tartozik az izraeli élet és egyben saját mindennapjainak, a szülői társadalom és a modern generációk kifigurázása, szatirikus megjelenítése, olykor nem kevés humorral fűszerezve. Habár sokat nem árul el életéről a világnak, az a minimális információ, amit róla tudhatunk, az erősen felfelé ívelő karriert mutat. Egy interjúban Vaiva Vareikaiténak, a Bored Panda beszerző újságírójának azt nyilatkozta, hogy nem szeretné, ha megismernék azok az emberek, akik a képeit nézik, hiszen így a művészete elvesztené teljesen a hitelességét, bár saját magát gyakran ábrázolja. Ennek oka, hogy nem vaktában szeretné ezeket a szatirikus mintákat megalkotni idegen arcokkal, hanem a sajátjával, hiszen amit ő kifiguráz, az alól ő maga sem kivétel.

Asaf Hanuka illusztrációs karrierje 1997-ben kezdődött, amikor is a kötelező hadsereg szolgálatában megismerkedett egy izraeli íróval, Etgar Keret-rel, akivel közös projektbe kezdtek. Etgar még ugyanebben az évben Rage Streets címen jelentette meg történeti gyűjteményét, amit Asaf illusztrációi díszítettek. A második ilyen közös munkájuk a Pizzeria Kamikaze címet viselte, amiért 2007-ben Eisner-díjat kaptak. A könyvet lefordították angolra, franciára és spanyolra.

Az európai hírnév egyre több felkérést vont maga után több neves írótól is, többek között a francia Didier Daeninckx-el is dolgozott együtt a 2004-ben megjelent Carton Jaune! című könyvön.

Testvérével, Tomer Hanukával közösen létrehozták a Bipolar-t, egy kísérleti képregénysorozatot, melyet Ignatz-díjra jelöltek, ami a legnagyobb nemzetközi komikus témájú illusztrációk és képregények elismerése. Tomer és Asaf közösen készítették el a The Dirties sorozatot is is. Nemrégiben az izraeli író, Boaz Lavie által írt The Divine című könyv grafikáján dolgoztak, ami szintén megjelent angolul és franciául is.

Önéletrajzi képregénye, a The Realist 2010 januárjában jelent meg a Calcalist izraeli magazinban. Ezt a munkáját 2010-ben a Society of Illustrator arany minősítéssel illette. A The Realist-et kiadták Franciaországban 2012-ben és 2014-ben is két könyv formájában, és hat nyelvre lefordították. Ebből a sorozatból hoztunk el most nektek néhány illusztrációt és apró képregényt: