Péntek este a premierelőadás után, igazi baráti hangulatban került sor a díjátadó gálára. Idén öt díj átadását szavazta meg a szenátus, melyeket a közönség és a színházi társulat szavazata is alakított. 

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évben a színház születésnapján egy színművész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a rangos kitüntetést az előző évadban végzett munkájáért. Az Opel Szentgotthárd Kft. 2013-ban csatlakozott saját díjával, az Opel különdíjjal. A két hétre szóló autóhasználatot – tele tankkal -, ajándékcsomagot és oklevelet évente egy színművész és egy háttér dolgozó kaphatja meg.

A 2016/2017-es évad teljesítménye alapján a Holdbeli csónakos-díjat Mertz Tibor színművész, illetve a technikai személyzetből Baranyai István díszítő kapta a Vőlegény bemutatója után szervezett, 10 éves jubileumi, díjátadó ceremónián. A szenátus idén ad hoc jelleggel a Holdbeli csónakos-díjhoz kapcsolódóan kiemelkedő egyéni és egyedi teljesítményért különdíjat is adományozott, amelyet Szabó Róbert Endre színművész az Oscar Wilde: A boldog herceg című előadásának színpadra állításáért – enyhén és közepesen súlyos értelmi fogyatékosok közreműködésével (Sugár/Érintő Színi Csoport) – érdemelt ki. Az Opel-különdíjat Matusek Attila színművész, illetve a háttér dolgozók közül Szűcs Judit Színházi titkár vehette át.

Fotó: Mészáros Zsolt

Holdbeli csónakos-díj:
2011 – Csonka Szilvia színművész és Černay Štefan helyettes színpadmester
2012 – Orosz Róbert színművész és Nagy Kornél kellékes
2013 – Bajomi Nagy György színművész és Kiss Zoltán világosító
2014 – Nagy Cili színművész és Balogh Lívia súgó, Kottán Éva fodrász (megosztva)
2015 – Trokán Péter színművész és Jenei Ágnes kellékes
2016 – Endrődy Krisztián színművész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens
2017 – Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő

 

forrás: wssz.hu