A fotózás egy roppant nehéz szakma, ám annál nagyobb szenvedéllyé tud válni egy idő után, ha az ember megfelelő időt és energiát fektet a munkáiba. Máté még nagyon fiatal, mindössze két éve kezdett fejezetet nyitni nála – akkor még hobbiként –  ez a csodás művészet ám az eltelt idő során egyre elhivatottabb lett. Ahogy ő is fogalmazott; már kezdi látni a fényt az alagút végén, így az egyik elsődleges célja lesz a későbbiekben fejleszteni magát és a tudását.

Saját bevallása szerint leginkább embereket szeret fotózni, de mellette a sport és az úgynevezett “street photo”, azaz az utcai fotózás is közel áll hozzá. Máté jelenleg Szicíliában tölti a nyaralását, ahol természetesen jó fotós lévén, ha éppen nem a vízben vagy alvással tölti az idejét akkor már elő is kerül a fényképező és a szenvedélyének hódol:

“Nagyon szeretem csinálni gyönyörű szakma ez. Minden perce megéri a kínlódást ami kellhet egy-egy kép elkészítéséhez; van hogy futni kell hogy odaérj egy adott eseményhez és van hogy órákat ülsz egy helyben a megfelelő fényre vagy kompozícióra várva, de nincs annál jobb érzés mikor látom a kész képet és látom hogy tetszik az embereknek.” – Fogalmazott a fiatal fotós.

 

 

Az utca – ahogy korábban említettem – mindig is rejtett csodákkal volt tele, Máté képein, melyeken bemutatja a legnagyobb olasz régió mindennapjait pedig nagyszerűen visszaadják azt a hangulatot amelyet ott átélhet az ember. Az igazi itáliai kereskedőktől a macskaköves, szűk utcákig:

A galériát a képekre kattintva tekinthetik meg: 🙂

Ha tetszett a galéria lájkoljátok Polcsik Máté facebook oldalát: https://www.facebook.com/Polcsik-M%C3%A1t%C3%A9-636017583205482/about/?entry_point=about_section_header&tab=page_info