Manapság már szinte mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő podcastot, a romák hangja azonban ebben a műfajban is halk maradt. Egészen idáig: itt a ROMAKÉNT., a Romaversitas Alapítvány videós podcastje.

A ROMAKÉNT. podcastban több különböző területen alkotó és dolgozó romával beszélgetünk identitásukról, a világról alkotott véleményükről és a szakmájukról. A beszélgetések célja, hogy bemutassa a magyarországi romák különböző értékrendjét, gondolatait, világlátását. A műsort Horváth Zsolt, a Romaversitas kommunikációs menedzsere vezeti, aki ezzel párhuzamosan a Kultikus podcast hostja is, amelyben technológiai, társadalmi kérdések popkulturális vonatkozásairól beszélget a meghívott vendégekkel.

A mostani podcastban pedig a vendégeket új oldalukról ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk gondolkodásmódjukba, és rajtuk keresztül tudhatjuk meg, hogy milyen romának lenni Magyarországon.

A ROMAKÉNT. első vendége Varga Erika divattervező volt, a Romani Design megálmodója, ezután pedig Hegedűs Józsi énekes-dalszerzővel tért vissza a podcast. Új részünkben Fátyol Kamilla színésznő mesélt saját életéről és pályájáról. Az adásból kiderül, hogy miért zavarja, hogy csak roma szerepekkel keresik meg, mi a problémája a média romaábrázolásával, illetve azt is megtudhatjuk, hogy milyen volt a Ridley Scott Mentőexpedíciójában szerepelni.


A felvétel az EPER Rádió stúdiójában készült.

Kiemelt kép: Romaversitas Alapítvány