Az innovatív rajzpályázat arra bíztatja az indulókat, hogy egyszerű eszközök segítségével bontakoztathassák ki a tehetségüket.

A Red Bull Doodle Art pályázat célja, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak. A kreatív diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatják, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak.

A Red Bull Doodle Art egy globális egyetemi projekt és egyben verseny, amely a művészek új generációját hívja életre. A nemzetközi pályázat négy szakaszból áll. A résztvevők a Doodle Art nyilvános eseményein vagy online nyújthatják be rajzaikat; ezt követi egy kiállítás és egyben a hazai döntő, ahol szakértőkből álló zsűri értékelése alapján kerül ki az országos győztes. Az egyes országok kiválóságait az art collab időszakban egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel a nemzetközi döntőre. Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy kollaborációba kezdhet Scott Martin mentorral.

Az öt fős lokális zsűri válogatott kreatív szakemberekből áll össze. Lil Frakk előadőművész, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR és Hering András, a Refresher főszerkesztője biztosítják, hogy olyan pályamű kerüljön ki győztesen, amelynek a nemzetközi porondon is esélye lesz.

A magyarországi kiállításra április 13-án, a budapesti Akvárium Klubban kerül sor.

A Red Bull Doodle Art globális versenyére április 5-ig IDE kattintva lehet még jelentkezni.

Forrás: Red Bull Doodle Art
Kiemelt kép forrása: Red Bull Doodle Art