A játékadaptáció nézettségi adatai kiemelkedőek, nem is lehetett kérdés, hogy érkezik-e a folytatás.

A Last of Us-t sokan minden idők egyik legfontosabb játékának tartják, leginkább a történetvezetés, a karakterek árnyaltsága és a játékban meghozandó nehéz döntések miatt. Az HBO Craig Mazin (Csernobil) és Neil Druckmann vezetésével készített filmadaptációt, ami rögtön hatalmas sikert aratott: már az első kritikák is pozitívak voltak, a nyitórész pedig a Sárkányok háza után a második legnézettebb pilot volt a csatorna történetében, a következő epizód pedig még ehhez képest is növelni tudta a nézettséget.

„Még hálásabb vagyok annak a több millió embernek, akik csatlakoztak hozzánk ezen az úton. A közönség megadta nekünk a lehetőséget, hogy folytassuk, és Neil, valamint a Naughty Dog karaktereinek, világának rajongójaként nem is állhatnék jobban készen arra, hogy megint belemerüljek a munkába”fogalmazott Craig Mazin, a sorozat egyik alkotója a folytatással kapcsolatban.

A hírek szerint a széria második évada a játék folytatásának alaptörténetét dolgozza majd fel, de könnyen lehet, hogy nem teljes egészében, hiszen a készítők korábban is beszéltek arról, hogy siker esetén akár a második évad után is folytathatják a történetet.

Kiemelt kép: Jelenet a Last of Us-ból (forrás: IGN.com)