Időközben elindult a jegyértékesítés is. 

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idén is a legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket mutatja be. A Friss Hús nemcsak a tehetséges filmrendezőknek, hanem a jelen és közeljövő hazai filmszínészeinek is a legfontosabb bemutatkozási fóruma. Idén rekordszámú hazai alkotással, cannes-i és annecy-i versenyfilmekkel és izgalmas színészgárdával találkozhat a fesztivál közönsége a Puskin moziban és a Városháza udvarban június 1. és 7. között. A XI. Friss Hús vetítéseire elkezdődött a jegyelővétel a Puskin mozi honlapján és a jegypénztárban!

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremier után Magyarországon a Friss Húson mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje, amely ezt követően a világ legfontosabb animációs seregszemléjén, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is megméretteti magát. A film főszereplője a huszonhét éves Alíz, aki még a szüleivel él. Egy átmulatott éjszaka során, épp a születésnapján tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot. Buda Flóra Anna előző filmjével, az Entrópiával díjat nyert a Berlinalén, és szerepelt a Friss Húson is. A 27 című kisfilm tervét 2021-ben szintén ezen a fesztiválon prezentálták. 

A Friss Hús magyar versenyfilmes programja idén külünösen sok nemzetközileg is elismert alkotást mutat be: Mira Zénó MOME diplomafilmje, a Fox Tossing Annecyba kapott meghívást, a hazai közönség így még a nemzetközi premier előtt láthatja. Erhardt Domonkos a 73. Berlinale Generation programjában szerepelt a Szemem sarka című filmjével, ami egy buszozás történetét meséli el, ahol egy fiú és egy lány tekintete találkozik. A tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatkozó és Friss Húson is sikerrel szereplő Szelestey Bianka új filmje, a Pragma is látható lesz az idei fesztiválon.

Friss Hús
Jelenet a Pragma c. filmből

A XI. Friss Hús magyar versenyfilmjeiben a tehetséges fiatal színészek mellett a szakma legismertebb alakjai is feltűnnek. Gubík Ágnes Erzsébet Krisztina királynét alakítja a Mária Terézia szül című filmben; Gazsó György, Keresztes Tamás és Trill Zsolt parádés alakítását láthatják a nézők A Kis Hatalmasokban. A Csókot kaptam az ördögtől című alkotásban Molnár Piroska tűnik fel; Kováts Adél tizenéves lányait egyedül nevelő anyát alakít az Affrikátában

A Dub Hard: Keményre hangolva avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmjében Kautzky Armand és Harsányi Gábor tűnnek fel cameo-szerepekben. Konkol Máté Ki mint veti ágyát című drámájában Hegyi Barbara és Szőke Abigél (Akik maradtak, A besúgó) anya-lánya párost alakít. Kurta Niké egy Horvátországban forgatott kisfilmben (Caravan) tűnik fel, amely négy fiatal feszültségekkel teli lakóautós nyaralásáról szól.

Friss Hús
Szőke Abigél a Ki mint veti ágyát c. filmben

Ónodi Eszter, Nagypál Gábor (Aranyélet), Vilmányi Benett (Larry, Zanox) és Patkós Márton (A besúgó, Veszélyes lehet a fagyi) szerepelnek az extrém ambíciókról szóló SÁTÁN című filmben. A Vigyél el – Take Me Away Döbrösi Laurát (Társasjáték, Aranyélet), Török-Illyés Orsolyát (Ernelláék Farkaséknál, Macerás ügyek) és a tavalyi Friss Csillag Nagy Katicát vonultatja fel. 

Részletes információk a Friss Hús programjairól az alábbi linken.

Kiemelt kép: Jelenet az Affrikáta c. filmből