Bár mozibemutatók még mindig csupán korlátozott számban vannak, szerencsére a streaming-szolgáltatók ellátnak minket minőségi néznivalóval. Fokozottan igaz ez a szeptemberi hónapra, ugyanis, talán nem túlzás kijelenteni, hogy filmes szempontból az év egyik legizgalmasabb időszaka vár ránk a közeljövőben. Vegyük is sorra, hogy melyek lesznek a hónap legfigyelemreméltóbb premierjei.

A farkas gyermekei (1. évad)

Ridley Scott továbbra sem pihen, a rendezőzseni folyamatosan szállítja az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciókat. Ezúttal egy sorozattal jelentkezik, mely egy filozófiai dilemmákat a középpontba állító sci-fi lesz. A történet két, embergyermeket nevelő androidra és egy dezertőr katonára fog koncentrálni, a főbb szerepekben Travis Fimmel, Amanda Collin és Abubakar Salim lesznek láthatóak.

Premier: szeptember 4.

A távolban (1. évad)

A kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank főszereplésével készítettek sorozatot a Tiszta szívvel foci készítői. A produkció a sci-fi és a dráma elemeit fogja vegyíteni, egy olyan asztronautát állítva a középpontba, aki gyermekkorától a Marsra vágyik, felnőttként pedig meg is kapja a lehetőséget, ehhez azonban hátra kell hagynia a családját.

Premier: szeptember 4.

A befejezésen gondolkozom

Charlie Kaufman (A John Malkovich Menet, Adaptáció, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Kis-nagy világ, Anomalisa) az egyik legkülönlegesebb kortárs filmes, így új alkotását mindig nagy várakozás előzi meg. Most sincs ez másként, ez alkalommal Iain Reid horrorregényét adaptálta az író-rendező. A történetben egy fiatal párt látunk majd, akik egyikőjük szüleinél ragadnak egy hóvihar során. Az összezártság pedig mindenkit kimozdít majd a komfortzónájából, így régi sérelmek, mélyen eltemetett sebek kerülnek a felszínre. A főszereplő négyes remek: Jessie Buckley, Toni Collette, David Thewlis és Jesse Plemons lesznek láthatóak a legfontosabb szerepekben.

Premier: szeptember 4.

We Are Who We Are

Luca Guadagnino a Sóhajokkal és a Szólíts a nevedennel már maradandót alkotott, ez alkalommal pedig a kisképernyőn próbálkozik az olasz filmes. A We Are Who We Are egy felnövéstörténet lesz, mely egy olasz-amerikai katonai bázison fog játszódni. Ahogy Guadagnino fogalmaz: „Egy univerzális történetet szeretnék elmesélni, mely bárhol játszódhatna, ezúttal azonban Amerika egy apró, olasz szegletében történik meg”. A főszereplő fiatalokat Jordan Kristine Seamon és Jack Dylan Grazer alakítják majd, de olyan régi ismerősök is feltűnnek a produkcióban, mint Chloë Sevigny vagy Alice Braga.

Premier: szeptember 15.

A harmadik nap

Az HBO mindig is erős volt a minisorozatokban, most pedig ismét ilyen gárdával készítettek el egy néhány részes szériát. A harmadik napon egy férfi és egy nő történetét meséli majd el, akik egymástól függetlenül érkeznek meg egy különös szigetre, történetük azonban hasonlóságokat mutat. A főbb szerepekben Jude Law, Naomie Harris, Emily Watson, Katherine Waterston, valamint Freya Allan lesznek láthatóak.

Premier: szeptember 15.

Mindig az ördöggel

Donald Ray Pollock azonos című regényét adaptálták a Campos-fivérek a Netflix számára. A történet a második világháború és a vietnámi konfliktus között játszódik, és a háborús időszak pszichológiai vetületeire koncentrál. A szereplőgárda elképesztően erős, Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Riley Keough, Jason Clarke, Sebastian Stan, Haley Bennett, Mia Wasikowska és Eliza Scanlen is játszik a filmben.

Premier: szeptember 16.

Ratched (1. évad)

A Száll a kakukk fészkére minden idők egyik legnagyobb hatású filmje, épp ezért vállalt nagy kockázatot Ryan Murphy és a Netflix, hiszen Mildred Ratched nővér karakterének az előzménytörténetét tervezik elmesélni több évadon keresztül. A szerepet Louise Fletcher után Murphy egyik kedvenc színésznője és leggyakoribb munkatársa, Sarah Paulson személyesítheti meg.

Premier: szeptember 18.

Enola Holmes

Eredetileg a mozikban debütált volna Millie Bobby Brown és Henry Cavill közös filmje, a járványhelyzet miatt azonban a stúdió végül a streaming mellett tette le a voksát. A Nancy Springer amerikai írónő regényét alapul vevő alkotásban Enola, Sherlock Holmes húga lesz a középpontban, aki bátyjai tiltása ellenére egyedül próbálja megmentetni az édesanyjukat. Az előbb említett két színész mellett Sam Claflin, Helena Bonham Carter és Fiona Shaw is tiszteletét teszi a produkcióban.

Premier: szeptember 23.