Folytatjuk sorozatunkat, melyben a hónap legizgalmasabb streamingpremierjeit gyűjtjük össze. Jön a díjszezon, a legnagyobb stúdiók lassacskán megkezdik az Oscar-kampányokat, ennek megfelelően számtalan izgalmas filmpremier vár ránk az év utolsó hónapjában. 

A kutya karmai között

Jane Campion nagy visszatéréseként hivatkozik a nemzetközi sajtó a Netflix A kutya karmai között című filmjére. Campion volt az első női rendező, aki a Zongoralecke címet viselő filmjével megnyerte Cannes-ban az Arany Pálmát (sőt, ezért a moziért elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját is), azóta azonban, bár voltak filmjei, hasonló sikert nem tudott elérni.

Most azonban erre minden esélye megvan, hiszen legújabb rendezését lelkesen fogadta a kritika, a filmet már most a díjszezon egyik fő esélyeseként tartják számon, ráadásul Benedict Cumberbatch és Kirsten Dunst Oscar-jelölését is szinte biztosra veszik. A történet középpontjában egy testvérpár és az egyik fivér felesége áll, akik a ’20-as évek Amerikájában, egy farmon élnek. A két testvér merőben eltérő személyiség, ez pedig folyamatos konfliktusokat szül. Campion filmje csak a felszínen western, valójában a lélektani folyamatok dominálnak. 

Bemutató: december 1. 

Megbocsáthatatlan

Sandra Bullock ismét egy netflixes produkcióban tűnik fel, ezúttal egy, a börtönből évtizedek után szabaduló nőt alakít, aki – ahogy arra a cím is utal – igen súlyos bűncselekményt követett el, a társadalom így nem szívesen fogadná vissza. Egyetlen esélye, ha felkeresi a húgát, akivel azonban korábban sem ápolt jó kapcsolatot. A filmet egyébként az a Nora Fingscheidt rendezte, aki még hazájában, Németországban szerzett hírnevet magának a Kontroll nélkül című, valóban kiváló filmjével. 

Bemutató: december 10. 

Isten keze

Az Oscar-díjas olasz rendező, Paolo Sorrentino eddigi legszemélyesebb filmjében saját fiatalkoráról emlékezik meg. Nápoly, Diego Maradona, egy rejtélyes idős barát, és persze az első szerelem. Lírai vallomás a fiatal korról, mely ismét Oscar-közelbe juttathatja Sorrentinót. 

Bemutató: december 15. 

NE NÉZZ FEL!

Két tudós azt állítja, aszteroidaveszély fenyegeti a földet, sürgősen cselekedni kellene… Csakhogy senki nem hisz nekik. Elképesztő sztárparádé Adam McKay legújabb filmjében, többek között Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Jonah Hill, Meryl Streep és Timothée Chalamet gondoskodik a minőségi szórakozásról.

Bemutató: december 15.

Vaják (2.évad)

Másodszor bújik Ríviai Geralt bőrébe Henry Cavill, visszatér a Netflixre a népszerű játékadaptációja. Geralt és Ciri sorsa immáron végérvényesen összefonódott, a készítők pedig – legalábbis a nyilatkozataik alapján – meghallgatták a nézők panaszait, így egyszerűbb, lineárisabb történetvezetést kapunk majd az új részekben. 

Bemutató: december 17. 

Az elveszett lány

Maggie Gyllenhaal rendezői debütálása a nagysikerű velencei világpremier után érkezik a Netflixre. Elena Ferrante regényének adaptációjában egy középkorút nőt, Ledát (Olivia Colman) kísérjük a nyaralásán. A pihenés gondtalannak tűnik, ám a főhősnek megakad a szeme egy fiatal nőn, Ninán (Dakota Johnson), aki gyermekével nyaral ugyanazon az üdülőhelyen. Leda hamar megszállottja lesz az anyának és a gyermekének, idővel pedig szembe kell néznie saját, korábban meghozott döntéseivel. 

Bemutató: december 31. 

Titok a kertben 

Ismét Olivia Colman, ám már az HBO-n. A brit színésznő David Thewlis karakterének feleségét alakítja a Titok a kertben című sorozatban, mely egy házaspárról szól, akik látszólag tökéletes középosztálybeli családot alkotnak, a valóságban azonban két holttest van a kertjükben. Hogy tudtak évtizedeken keresztül elmenekülni a hatóságok elől?

Bemutató: december 8. 

És egyszer csak…

Igen, a Szex és New York is megkapta a maga remake-jét. A bejelentést komoly indulatok övezték, a rajongók nyilván örültek a kedvencek visszatérésének, mindenki más viszont igen szkeptikus volt. Már az eredeti sorozat idején is arról cikkeztek, hogy a főszereplők, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Kim Cattrall nem voltak felhőtlen viszonyban, nem meglepő tehát, hogy egyikőjük, egészen pontosan Cattrall nem is vállalta az új kalandot. Mely egyébként dupla epizóddal veszi majd kezdetét a premier napján. 

Bemutató: december 9. 

Kiemelt kép: TMDb.com