A popkultúra világának legizgalmasabb híreit szedtük össze. 

Tom Hanks optimista a mozik jövőjét illetően

A pandémia idején sok hír kering az interneten arról, hogy a világjárvány lehetett az egyik utolsó szög a filmszínházak koporsójában, nem biztos, hogy túlélik a 2020-as évet. Ezzel szemben most Tom Hanks mindenkit megnyugtatott, hogy nem ez a helyzet. Szerinte egyébként is éppen ideje volt megreformálni a nagyvásznas filmezést, és bár megerősödtek a streaming-szolgáltatók, a blockbusterek továbbra is a mozikban kerülnek majd bemutatásra.
A teljes nyilatkozat a 24.hu fordításában:
„A nagy franchise-filmeket nagy vásznon kell látni, otthon a kanapéról nézve messze nem ütnek akkorát vizuálisan. De a változások, amiket a Covid-19 hozott, egy ideje már folyamatban voltak. Azt hiszem, iszonyú sok film lesz, ami csak streamen jelenik meg, és tökéletesen jó is lesz ezen a módon nézni őket, mert úgy lesznek elkészítve, felépítve, hogy egy otthoni tévéképernyőn is jól működjenek.”

Tom Hanks, Rita Wilson Test Positive for Coronavirus - Variety

Megmérgezhették Lin Qit, a Netflix sorozatának producerét

A napokban érkezett a hír, hogy meghalt Lin Qi, a kínai Yoozoo Group nevű szórakoztatóipari vállalat vezérigazgatója, a Netflix producere. A harminckilenc éves férfi minden bizonnyal mérgezés áldozata lett – írja a 24.hu. A nyomozás fő gyanúsítottja Xu Yao, Lin Qi kollégája és haragosa, akivel az egykori producernek vitája volt a mérgezést megelőző napokban.
Lin Qi tragikusan rövid élete során sok alkotás létrehozásában játszott fontos szerepet. A férfi 2009-ben alapította meg a Yoozoo-t, eleinte online-, majd mobiljátékokkal foglalkoztak. Emellett – minthogy a Yoozoo birtokolta az alapanyagul szolgáló regény jogait – Lin executive producerként tevékenykedett a Netflix készülő sci-fi thrillere, a The Three Body Problem stábjában, az egykori Trónok harca-showrunnerek, David Benioff és Dan Weiss oldalán. – számolt be a 24.hu. A sorozat körül nemrégiben volt egy kis vita, miután az alapjául szolgáló, egyébként fantasztikus regények szerzője, Liu Cixin nyilvánosan támogatta a kínai kormány ujgur muzulmánok elleni atrocitásait.

Millennial gaming billionaire of Yoozoo dies at 39 as police probe poisoning case | South China Morning Post

Végre láthatjuk Tom Hanks-t western szerepben


Tom Hanks
kétségkívül korunk egyik legjobb férfi színésze. Különböző háborús frontvonalaktól kezdve, lakatlan szigeten és a Vatikánon át, már számtalan korban és szerepben láthattuk megfordulni, azonban a western mind ez idáig elkerülte őt. A kapitány küldetése azonban változtatni fog Hanks eddigi életútján, amivel kapcsolatban az Oscar-díjas színész is lelkesedését fejezte ki. Állítása szerint 35 évet kellett várnia egy ilyen szerepre, ezért szeretné, ha különleges lenne.
„Nincs értelme csak azért westernt forgatni, hogy az ember kényelmes ruhát és kalapot hordhasson. Többről kell szólnia, mint pusztán a zsánerről” – számolt be a HVG.
A kapitány küldetése az amerikai polgárháború után játszódik. Tom Hanks egy megözvegyült veteránt alakít Jefferson Kyle Kidd szerepében, aki azt a feladatot kapja, hogy a széthúzástól szabdalt országot járva olvassa fel a híreket. Utazásai során találkozik egy árva kislánnyal (Helena Zengel), akiről kiderül, hogy évekkel azelőtt elrabolták a kiowa indiánok. A kapitány ekkor elhatározza, hogy elviszi a még élő rokonaihoz a lányt, az út veszélyei és megpróbáltatásai pedig közelebb hozzák egymáshoz a furcsa párost.
A koncepció alapvetően érdekes, ami pedig ezekben a nehéz időkben még különlegesebbé teheti a néző számára, hogy a kolera és agyhártyagyulladás-járvány tombolásának időszakában játszódik az egyébként is háború sújtotta Amerikában. Azonban ha a hihetetlen szenvedéssel járó és sokszor halállal végződő betegségek nem hozták volna meg a kedved a rendező, Paul Greengrass azt nyilatkozta Tom Hanks-ről, hogy számára Hanks a legnagyobb színészek közé tartozik. „Végtelen a lelkesedése és korlátlan a munkabírása. Megtudtam, amit korábban nem sejtettem, hogy tud lovagolni, és azt is, hogy tud bánni egy lőfegyverrel, amit szintén nem tudtam. És az is kiderült, hogy fantasztikusan néz ki szalonkabátban.” – írja a HVG.

Ilyen lenne egy magyar szuperhősfilm?


Természetesen mondanom sem kell, mind ugyanarra gondolunk, ha megkérdezik tőlünk, hogy mi hiányzik rettenetesen a magyar filmiparból. Bizony, egy vagány, robotlovon űrsárkányra hátrafelé nyilazós akciófilm!
Valószínűleg sokan felsóhajtanak most arra a hírre, erre még várnunk kell (ki megkönnyebbülésében, ki bánatában), azonban Záhonyi Andor The Hun című CGI videója kitölti ezt az óriási űrt a szívünkben.
Mivel nemsokára érkezik Bergendy Péter rendezésében az első magyar horrorfilm Post Mortem címmel, nem elképzelhetetlen, hogy egyszer Záhonyi Andor elképzelése is megvalósuljon, még ha nem is ebben a formában. Addig is nézzük kitörő élvezettel az alábbi agymenést!

Képek: South China Morning Post, Variety, Voanews