A popkultúra ismét szolgáltatott számunkra izgalmas híreket.

Ismét összeáll Gore Verbinski és Roger Deakins


A kétszeres Oscar-nyertes operatőr, Roger Deakins és a szintén akadémiai díjazott Gore Verbinski 2012 és a zseniális Rango után ismét, nem is egy, hanem két közös projekten dolgoznak együtt. A rendező szűkszavúan számolt be a Collidernek a készülő alkotásokról, de annyit már biztosan tudhatunk, hogy mind a kettő animációs film lesz, ráadásul az egyik egy musical. Verbinski elmesélte, hogy a készülő forgatókönyveivel Roger Deakins kereste meg először, aki rábólintott a közös munkára – részletezte a Puliwood.
Bár Verbinski a 2016-os Az egészség ellenszere katasztrofális bukása óta nem készített filmet, nemrég derült ki, hogy a beharangozott munkái mellett a Netflix számára készít George R. R. Martin Sandkings című könyvéből egy adaptációt.
Deakins egyébként komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik az animációs filmek terén, már nem mintha ezt bárki megkérdőjelezte volna. Korábban olyan sikersztoriknál segédkezett, mint a szívszaggató WALL-E, vagy a csodálatos Így neveld a sárkányodat.
Reméljük, a páros ismételt összeállása legalább olyan jó filmeket fog eredményezni, mint az előző közös munkájuk.

Forráskép megtekintéseKép: Ecodelcinema

Számos megjelenésre váró film ismét új premiert kapott


A Puliwood újságírója úgy fogalmazott a hírrel kapcsolatban, hogy lassan már nem tudjuk nyomon követni, mi mikor érkezik. Nos, ezzel én is maradéktalanul egyetértek.
A nagysikerű horror folytatása, a Hang nélkül 2. eredetileg 2020. márciusában került volna a filmszínházak műsorlistájára, a járvány következtében ezt eltolták először 2021. április 23-ra, majd 2021. szeptember 17-re. Ám sokak örömére kivételesen pozitív hírrel szolgálhatok, mivel a stúdió úgy látta, nem érdemes tovább halogatni a megjelenést, és a premier napja immáron 2021. május 28.
Sajnos a jó hírek itt véget is érnek. Az Universal biztosra ment, és bár csúsztatott a Halálos iramban 9 (te jó Isten, ez a sorozat lehet, még egy következő világjárványt is megél) megjelenési dátumán, de most a rajongók szerencséjére, csak június 25-re módosították az előző május 21-et.
Ezzel szemben a Minyonok folytatása majdhogynem egy évvel későbbre került. A Minions: The Rise of Gru 2021. július 2 helyett 2022. július 1-jén fog megjelenni.

Forráskép megtekintése

Kép: Medium.com

Hatalmas magyar siker a Berlinálén


Régóta sejteni lehetett, hogy két magyar film is esélyesen indult a Németországban megrendezésre kerülő nemzetközi filmfesztiválon, ám valószínűleg Fliegauf Bence és Nagy Dénes rendezései minden reményünket túlszárnyalták.
Nagy Dénest ugyanis Ezüst Medvével tüntették ki a Természetes fény című első mozifilmjéért, így ő az első magyar elsőfilmes rendező, aki elnyerte ezt a díjat a Berlinálé történetében – írta a 24.hu. A díjazottakat egyébként egy nemzetközi zsűri – Enyedi Ildikó, Mohammed Raszulof, Adina Pintilie, Gianfranco Rosi, Nadav Lapid és Jasmila Zbanic részvételével – választotta ki a versenybe került tizenöt alkotás közül.
Ám itt még nem értek véget a magyar sikerek. Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításáért Kizlinger Lilla megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medvét. Lilla filmrendezői szakon tanul, ez volt az első filmje színésznőként. A Rengeteg – Mindenhol látlak a 24.hu beszámolója alapján életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert.
Külön kiemelendő, hogy a Természetes fényt a nemzetközi sajtó dicséretei sem kerülték el. A második világháború alatt megszállt Szovjetunióban játszódó magyar alkotást a Screen Day elmélyülést igénylő, elgondolkodtató, ugyanakkor gyönyörűen kidolgozott alkotásként jellemezte, amely Mundruczó Kornél Fehér Isten, Nemes Jeles László Saul fia, illetve Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéhez hasonlítható.

A Variety is a film esztétikai oldalát emelte ki, ugyanis a kritika alapján a néző ezáltal az események közelében, a rezzenéstelen arcú katonák oldalán érezheti magát.
Ez egy óriási siker a magyar mozgóképes kultúra történetében, remélhetőleg a jövőben ennél csak még nagyobbakban lesz részünk. Ezúton is gratulálok Nagy Dénesnek és Kizlinger Lillának!

Itt a Természetes fény előzetese - A Berlinale-n Nagy Dénes filmje

Kép: Színházonline

Detektívszerepbe bújik Christian Bale az új filmjében


A rendező Scott Cooper Louis Bayard krimijét fogja filmre adaptálni. A rendezőnek és a színésznek ez lesz a harmadik közös filmje a 2013-as A harag tüze és 2017-es Ellenségek után. Az eredeti detektívregény a The Pale Blue Eye címet viseli, és egy, az 1830-as évek történő gyilkosságsorozat áll a történet középpontjában. A detektív szerepét Christian Bale ölti önmagára, a segítője pedig nem más lesz, mint a híres neves horroríró, Edgar Allan Poe. A rendező beszámolóját a Puliwood fordításában alább olvashatjátok: Bár Edgar Allan Poe Bostonban született és hunyt el, élete nagy részét a szülőállamomban, Virginiában töltötte, így nem meglepetés, hogy az ő jelenlétében nőttem fel. Örökségül hagyta a detektívtörténet zsánerét, és mind a mai napig komoly jelenléte van a kultúránkban, amiért minden horror-, krimi- és sci-fiíró hálával tartozik. A célom, hogy egy szélesvászonra legyártott, sorozatgyilkosos whodunittal hódoljak neki. Olyan filmeket akarok készíteni, amik kilöknek a komfortzónámból, de ugyanakkor Christiannek is hálás vagyok, hogy velem tart ezen az úton. Már több, mint egy évtizede el szeretném készíteni, és nagy szerencsémre Christian tökéletesen öregedett. Amikor először gondolkodtam azon, hogy filmre kéne vinni Bayard könyvét, akkor még túl fiatal volt, de ez pont bizonyíték arra, hogy a filmeket a megfelelő időben kell elkészíteni. Chris iránt mindig nagy a kereslet, de ennek ellenére nagy örömmel tölt el, hogy vele dolgozhatok.
A forgatások minden bizonnyal ősszel fognak kezdődni. Arról sajnos egyelőre nincs hírünk, hogy Bale hízik, fogy, vagy esetleg kigyúrja-e ismét magát a szerepéért, annyit viszont már a fentebb leírtak alapján bizton állíthatunk, hogy jól öregedett meg érte.

Forráskép megtekintése

Kép: Salon

Kiemelt kép: WeloveBudapest