Hosszabb szünet után ismét jelentkezünk popkulturális hírösszefoglalónkkal.

Elkezdődött a Last of Us sorozat forgatása

Valószínűleg kevés olyan ember van, akinek be kellene mutatni a Last of Us című nagyérdemű videójáték-szériát. A hihetetlenül népszerű első rész után tavaly érkezett a hatalmas port kavaró második, ami sokszor mérhetetlenül bagatell okokból osztotta meg a rajongókat, azzal azonban mindenki egyetért, hogy 2020 egyik, ha nem a legjobb játéka lett. Nem is kellett sokat várni arra, hogy a széria elképesztő népszerűségét valamelyik streamingszolgáltató is meg akarja lovagolni: az HBO égisze alatt élőszereplős sorozatot készítenek belőle. Az első forgatási kép már meg is érkezett a rajongók hatalmas örömére, amit Gabriel Luna osztott meg. Ti már várjátok az HBO műsorát? Mit gondoltok a szereposztásról?

Forrás: artsomnia.hu

Befutott a Hamupipőke első előzetese

A klasszikus mese élőszereplős feldolgozását eredetileg a Sony Pictures készítette volna el és még idén júliusban a mozik műsorlistájára kellett volna kerülnie, azonban ez – minden bizonnyal többek között a koronavírus-járvány miatt – nem valósult meg. Végül az Amazon Prime-nál landolt a projekt, akik nem is tétlenkedtek, és már meg is kaptuk az első előzetesünket. A filmet egyébként Kay Cannon írta és rendezte, a címszerepben pedig Camilla Cabello énekesnőt láthatjuk, akinek ez lesz az első filmszerepe.

Megérkezett a Vaksötét második részének első előzetese

A horrorrajongóknak talán még ismerős lehet a pár évvel ezelőtt bemutatásra került Vaksötét, vagy az eredeti címén a Don’t Breath (Ne lélegezz). Technikai szempontból egy kifejezetten érdekes filmet kaptunk, amely alapkonfliktusa az volt, hogy pár suhanc betört egy idős, veterán katonához. Az elsőre könnyű prédának tűnő férfiről gyorsan kiderül, hogy bár semmit sem lát, a többi érzéke ennek hatására kiélesedett, ezért egytől egyig elkezdi levadászni a fiatalokat.

Az ötlet izgalmas, a film története azonban nem igazán volt kidolgozva, egy tipikus egyszer nézhető alkotás, abból viszont a jobbik fajta.

Forrás: filmsor.hu

A második rész azonban csavar egyet az egészen, és az első film antihősét, vagyis a vak veteránt teszi meg főszereplőnek. Első ránézésre úgy tűnik, hogy emeltek egyet a slasher faktoron, több vért és csonkolást láthatunk majd. Lehet, inkább egy John Wick-féle alkotásra számítsunk egy borzongató horror helyett? Példa volt már hasonlóra az első Purge-film után, viszont az nem sült el túl jól. Meglátjuk, ezúttal mit hoz a sors, augusztus 13-a után minden kiderül.