A Hámori Gabriella és Bodolai Balász főszereplésével készült film új nézőpontot kínál egy fontos témában.

Magyar filmek szempontjából kifejezetten mozgalmas őszünk van, ennek oka nyilvánvalóan a koronavírus-járvány, hiszen nagyjából másfél évig zárva tartottak a mozik, így igencsak feltorlódtak a filmek. Több izgalmas bemutató vár még ránk, ezek közül is kiemelkedik azonban a Legjobb tudomásom szerint, mely eddig is szép karriert tudhatott magáénak, most pedig végre a magyar nézők is láthatják majd Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezők filmjét.

Nóra és Dénes harmonikus kapcsolatban élnek, épp egy örökbefogadási folyamat közepén állnak. Egy tragikus estén azonban Nórát megerőszakolják, ám a hatóságok – a bizonyítékok hiánya és az egymásnak ellentmondó vallomások miatt – nem tudják megoldani az ügyet. Dénes saját kezébe veszi az irányítást, mindeközben viszont a kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia.

A Legjobb tudomásom szerint a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült, világpremierje a Tallinni Filmfesztiválon volt, mely Észak-Európa egyetlen A-kategóriás szemléje. A mozi ezt követően is több fesztiválon szerepelt, Temesvárról például fődíjjal távozott.

A két főszereplőt játszó Hámori Gabriella és Bodolai Balázs mellett többek között olyan színészeket láthatunk majd a vásznon, mint Jakab Juli, Borbély Alexandra vagy Gáspár Tibor. Producerként segítette a film elkészültét Mécs Mónika és Pataki Ági.

A Legjobb tudomásom szerint december 16-án mutatkozik be a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Nemzeti Filmintézet