Mégpedig nem a megszokott módon: nem lesz sem új könyv, sem film, hanem egy színdarabban izgulhatjuk végig a gyermekként megismert, és –akár a könyv lapjain, akár a mozivásznon- a szemünk előtt felnőtt varázslóvá cseperedett Harry kalandjait.

A kétrészes színpadi mű onnan indul, ahol a hetedik kötet befejeződött: 19 évvel a roxforti csata után, az arany trió tagjai középkorúak, családjuk, és munkahelyük van. Harry a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt aurorja (afféle „varázslórendőr”), három gyerek apja, akik közül a középső, Albus Severus épp tizenegy éves, tehát megkezdi tanulmányait Roxfortban, a varázslóiskolában. A mű címe, Harry Potter and the Cursed Child is rá utal: az elátkozott gyermek ugyanúgy, mint apja, belekeveredik mindenféle kalandokba, ám neki nemcsak

„egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, amit ő soha nem akart, de a sötét titkokba is olyan mélyen beleártja magát, hogy már csak apja mentheti meg.”

A színdarab 2016. július 30-án debütál a londoni West End Palace Theater-ben, a jegyek kevesebb mint egy óra alatt elfogytak. A munkálatok nagyban folynak, a színészeket is kiválasztották már. A csapat lány tagját, Hermionét alakító színésznő személye azonban nagymértékű felháborodást váltott ki néhány rajongóból, a boszorkányt játszó Noma Dumezweni (középen) ugyanis színesbőrű. Rowling viszont úgy nyilatkozott a Twitteren, hogy „imádja a fekete Hermionét.”

Harryt egyébként Jamie Parker (jobb oldalon), Ront pedig Paul Thornley (bal oldalon) alakítja majd, a rendező John Tiffany, a színdarabot pedig az írónő ötletei alapján a tévésorozatok világából ismert Jack Thorne írta.

Aki esetleg lecsúszna az előadásokról, de szívesen elutazna Rowling fantáziavilágába néhány órácskára, az se keseredjen el, idén kerül a mozikba a Legendás állatok és megfigyelésük című film is, amely ugyan Harry Potter univerzumában játszódik, de Harry Potter nélkül. A Fantastic Beasts and Where to Find Them eredetileg egy Rowling által megírt fiktív tankönyv volt, amelyből a  varázslótanoncok, így Harryék is, tanultak a mágusiskolában.

A film készítői ez alapján írták meg a forgatókönyvet, amelyben középpontba kerül egy táska, és egy varázsló, aki mágikus lényeket szabadít a városra. A film a 20’-as években játszódik, jóval a Harry Potter cselekménye előtt. A főszerepet Katherine Watherston és az Oscar-díjas Eddie Redmayne játssza, de feltűnnek még a vásznon olyan nevek is, mint Colin Farrell, vagy Ezra Miller. A mozi 2016. november 18-án kerül bemutatásra Amerikában.

Nos, azt hiszem elöljáróban annyit megállapíthatunk mind a színdarabról, mind a filmről, hogy varázslatosak lesznek.