A filmvilág is összefogást hirdet a koronavírus-helyzetben, ennek megfelelően egy különleges fesztivál kerül megrendezésre május 29-től június 7-ig. A We are One teljes programja ingyenesen lesz elérhető a YouTube-on, és többek között olyan szemlék filmjeit tekinthetjük majd meg, mint a cannes-i vagy a velencei.

Ha a pontos számadatokat szeretnénk sorra venni, összesen 21 fesztivál válogatásából élvezhetünk majd alkotásokat, a programban többek között 13 világpremier is helyet kapott. Animációs filmek, rövidfilmek és egész estés alkotások is elérhetővé válnak a nagyközönség számára. Összesen 35 ország képviselteti magát különböző filmekkel. Emellett izgalmas, a kulisszák mögé betekintést nyújtó beszélgetések is helyet kaptak a programban, megszólal majd többek között Bong Joon-ho, Francis Ford Coppola vagy éppen Tessa Thompson is.

A Berlinale szervezői a következőképpen nyilatkoztak a fesztiválról: „A filmkészítés nemcsak csapatmunka, hanem közösségi élmény is, ilyen vészterhes időkben pedig a korábbiaknál is nagyobb szükség van a közös élményekre. Épp ezért vettünk részt nagy örömmel a We Are One fesztiválon. Emellett pedig reméljük, hogy ezeket az alkotásokat hamarosan újra nagyvásznon tekinthetjük majd meg.

Források: Variety, IndieWire

Kiemelt kép: medium.com