Ismét összefoglaltuk a popkultúra világának legfontosabb történéseit.

Nemsokára ismét kitárják kapuikat a magyar Cinema City-k

A Puliwood értesülései szerint július 2-től ismételten a moziteremben tekinthetjük meg a várva várt filmjeinket. A Cinema City Magyarország bejelentése szerint magyar filmekkel és tavaszi premierekkel várja majd a látogatókat az ország legnagyobb mozihálózata. Többek között az Oscar-díjas Mephisto rendezőjének új filmjével, a Zárójelentéssel, a Seveled című vígjáték és a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomábannal és sok más érdekességgel készülnek a nyitásra. Ettől függetlenül fontos megemlíteni, hogy a veszélyhelyzet feloldása nem egyenlő azzal, hogy a járvány is eltűnt, ennek fényében a Cinema City is fokozottan ügyelni fog a látogatók biztonságára. A jegyrendszer automatikusan kihagy majd egy helyet a tranzakciók között; minden munkatárs maszkban lesz; folytatják a rendszeres takarítást és kézfertőtlenítőket helyeznek ki a mozik területére; az Aréna VIP-ban az önkiszolgálás helyett a munkatársak szolgálják fel a választott ételeket.

Ti melyik filmet néznétek meg először a frissen nyitó mozikban?

Bejelentették a Lucifer lezáró évadát

A kezdetekben hányattatott sorsú széria a Netflixnek hála rendkívüli népszerűségre tett szert. Elkészítették a negyedik, majd a befejezésnek szánt ötödik évadot is, viszont a Puliwood arról számolt be, hogy több hónap híresztelés után hivatalosan is bejelentették, hogy a hatodik évaddal fognak pontot tenni Lucifer kalandjainak végére.
Azonban nem kell aggódni, addig még sokat kell majd aludnunk, az elmúlt napokban hozták nyilvánosságra, hogy az ötödik évad első fele augusztus 21-én debütál a Netflixen. Nektek ki fog a legjobban hiányoznia a szériából?

Kongói gorillákról forgat játékfilmet Leonardo DiCaprio

Dicaprio a 2014-ben Oscarra jelölt dokumentumfilm, a Virunga játékfilmes változatát tervezi elkészíteni. A 2014-es Virunga rendezője, Orlando von Einsiedel az új film produceri munkálataiban vesz majd részt, a forgatókönyvet pedig a Holdfényért Oscar-díjat kapó Barry Jenkins írja. DiCaprio adaptációja az Index értesülései szerint a kongói Virunga Nemzeti Park vadőreiről fog majd szólni, akik az életüket kockáztatják, hogy megmentsék a veszélyeztetett gorillákat. DiCaprio részéről nem meglepő ez a lépés, hisz köztudottan fontos számára a természetvédelem, emellett pedig a Virunga Nemzeti Park már régóta a szívügyei közé tartozik, a járvány ideje alatt a saját környezetvédő szervezetével létrehozott egy alapot, mely a nehéz helyzetben lévő vadőröknek gyűjtött. A készülő film az eredeti változathoz hasonlóan a Netflixen fog debütálni.

Nyolcvan évesen elhunyt Joel Schumacher filmrendező

Az Index értesülései szerint a Mindörökké Batman, valamint a Batman és Robin rendezője 80 évesen, New Yorkban hunyt el hétfőn, a halál oka rákbetegség volt. A svéd-zsidó származású Schumacher 1939. augusztus 29-én született New Yorkban, tanulmányait a Parsons School for Design művészeti iskolában végezte, majd első körben divattervezőként kezdett el dolgozni. A későbbiekben Los Angelesbe költözött, ahol jellemtervezőként helyezkedett el, ám itt talált rá először a filmművészet is, forgatókönyvírói szerepben. Első filmje, a Csökke-nő, finoman szólva is megosztó visszhangot váltott ki, de megalapozta a hollywoodi karrierjét. A munkái közül néhány: 2013-ban a Kártyavár szériából ő rendezett két epizódot, Túszjátszma, Tigrisek földjén, Hibátlanok és még számos meg nem említett mű köthető a nevéhez.