Mindenhol enyhítenek a szigorításokon, így lassan a filmforgatások is újraindulnak – többek között ez szerepel heti hírösszefoglalónkban a popkultúra vérkeringéséből.

Erős kinyilatkoztatást tett John David Washington a Tenettel kapcsolatos interjú során

Az IGN Hungary számolt be arról, hogy a Tenet második előzetese után Geoff Keighley ült le egy interjúra David Washingtonnal, amely során hangzott el a színész szájából következő mondat: „Mind ismerjük a filmjeit, de ez valami más lesz. Valami olyasmi, amivel a filmgyártás következő 10-15 évébe vezet minket.

David Washington megemlíti, hogy Nolan a film végére minden kérdésre választ ad. Ezt azért érdemes kihangsúlyozni, mivel az első előzetes után sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy tulajdonképpen mit is láttak, de maga a színész is gondban volt egy ideig a történettel. A Tenet sztárja kihangsúlyozta, hogy a rendező minden kérdését türelmesen megválaszolta, és a nézőknek sem kell félniük, idővel minden érthetővé válik.

Újra pörögnek a kamerák az Avatar forgatásán

Az Avatar új-zélandi forgatása leállt két hónapra a koronavírus-járvány miatt, de most újraindul – írja az Index. Jon Landau, a film producere jelentette be Instagramon, hogy a stáb ismételten munkába állt, ami létfontosságú lehet James Cameron számára, tekintve, hogy egyszerre több Avatar-filmet is készít, a második részt pedig 2021-ben tervezi bemutatni.

Elhalasztva, de megtartják a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált

Bár kevesebb filmmel, de megtartják a szeptemberre halasztott velencei filmfesztivált. Az Index megemlíti, hogy a májusi cannes-i filmfesztivált le kellett fújni a járvány miatt, de Olaszországban június harmadikától már az utazási korlátozások feloldását tervezik, így könnyebben mozoghatnak az uniós állampolgárok. Jelen állás szerint a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 2-án kezdődik. A szervezők bejelentették, hogy érthető módon a megszokottnál több digitális program lesz, és nagyobb hangsúlyt kapnak az olasz színészek és filmek.

Új fő gonoszt kapnak a Mission: Impossible filmek

Ez a forgatás is megsínylette a járványt a Puliwood forrásai alapján. A járvány kirobbanását követően le kellett állniuk a munkálatokkal, a premier dátumot is eltolták, ráadásul a főgonosz terén is cserét kellett abszolválnia a Mission: Impossible stábjának; legalábbis színész terén biztosan. A Deadline nevű oldal és maga a rendező, Christopher McQuarrie is bejelentette, hogy a következő Mission: Impossible filmek ellenlábasát nem Nicholaus Hoult (Mad Max: A harag útja, X-Man: Eljövendő múlt napjai), hanem Eisa Morales játssza majd. Hoult még januárban kapta meg a főgonosz szerepét, de a folyamatos csúszásokat nem tudta összeegyeztetni a napirendjével. Sajnálatos lehet a rajongók számára, hiszen több hírportál is korunk legjobb fiatal színészeként emlegeti Hoult-ot, annak ellenére, hogy igazán komoly szerepben még nem nagyon bizonyíthatott, de talán Morales is kihozza a maximumot a szerepéből.

A Jurassic World: Dominion új filmeket hordozna magában?

Frank Marshall, az ötszörös Oscar-díjas producer említette meg interjúja során a Collidernek, hogy a dinoszauruszok most már köztünk járnak és reméli, sokáig itt is maradnak – számolt be róla a Puliwood. Keveset tudunk a Dominion történetéről, de annyit biztosan, hogy ez lesz az új trilógia záró epizódja, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy magáé a franchise-é is. Mi mindenesetre örülnénk, ha Dominion befejezése magában hordozná az új filmek lehetőségét, ez azonban, ha minden a tervek szerint halad, 2021. június 11-én ki is derül a rajongók számára. Bizakodásra adhat okot, hogy az új főszereplők mellett (Chris Pratt és Bryce Dallas Howard) a régi epizódok nagyjai is megjelennek Sam Neill, Jeff Goldblum és Laura Dern személyében.