A popkultúra világának legizgalmasabb híreit szedtük össze. 

Végre mozgóképen is láthatjuk a Cherry-t!

A Russo testvérek komoly vállalkozásba vágták a fejszéjüket. Valószínűleg nem vagyok azzal egyedül, hogy a Bosszúállók: Végjáték rendezőiről nem gondoltam volna, hogy Nico Walker (egyébként zseniális és félig önéletrajzi) drámáját fogják nagyvászonra adaptálni. Az első előzetes alapján azonban be kell valljam, minden szinten felülmúlták a várakozásaimat.

Tom Hollandnál már láthattuk a 2020-ban megjelent The Devil All the Time esetében, hogy képes komolyabb hangvételű nagyjátékfilmekben is helytállni, (még ha a Netflix alkotása nem is okozott feltétlenül maradandó élményt mindenki számára) de kétségtelen, hogy a Cherry lesz az eddigi legnagyobb dobása.

A várva várt Mortal Kombat film is megmutatja magát

Igaz, az előzetesről sajnos még továbbra sem beszélhetünk. Kétségtelen, hogy a Prince of Persia óta csak rosszabbnál rosszabb videójátékos adaptációkat láthattunk a mozik kínálatában, (mondom ezt úgy, hogy nekem személy szerint a Warcraft film tetszett) de az ember mégis mindig felkapja a fejét, mikor olyan címek megfilmesítéséről hall, mint a Mortal Kombat.
Az elsőfilmes Simon McQuoid munkája egyszerre kerül majd mozikba és HBO Maxra április 16-án – számolt be róla a Player.hu – szóval éppen ideje lenne már látnunk egy előzetest is. Addig is be kell érnünk a munkálatok
első képeivel.

Egyébként a franchise rajongóinak már az is bizakodásra adhat okot, hogy 2020 nyarán Lewis Tan, az egyik szereplő rosszullétről számolt be a jelenetek brutalitása miatt – írja a Promotions.hu. Szóval úgy néz ki, a fatalityk terén továbbra sem lesz finomkodás.

Lassan csöpögtetik az információkat a készülő Gyűrűk Ura sorozatról

Úgy látszik, ez most egy ilyen hét.
Vitathatatlan tény, hogy a Gyűrűk Ura a valaha volt egyik legösszetettebb és legnépszerűbb fantasy, nem is érdemtelenül. Tolkien a munkássága során olyan szerteágazó és alapos világot hozott létre, ami még sok évvel az örökbecsű író halála után is rengeteg lehetőséget rejt. Az Amazon Studios egyik készülő projektje pedig ismét Középföldére kalauzol el minket sok-sok évvel a Gyűrűk Ura és a Hobbit eseményei előttre.
A stúdió nagyon okosan apró információkat hint el a munkálatokkal kapcsolatban, pont annyira, hogy folyamatosan fenntartsa az érdeklődést. Most például a történettel kapcsolatban látott napvilágot egy több forrásból megerősített beszámoló. Az eredeti szöveget így osztotta meg a Puliwood:

“Az Amazon Studios készülő sorozata először hozza majd el a képernyőkre Középfölde második korszakának legendáit. Ez az eposzokba illő dráma évezredekkel A hobbit- és A Gyűrűk ura-filmek előtt fog játszódni. Egy olyan korszakba vezeti vissza a nézőket, amelyben nagyhatalmak kovácsolódtak; királyságok emelkedtek, majd mentek tönkre; kisstílű hősök jelentek meg; a remény a legvékonyabb szálakon csüngött és a legrettegettebb gonosz pedig, aki valaha is Tolkien tollából született, azzal fenyegetőzött, hogy az egész világot sötétségbe borítja. A viszonylagos béke idejétől kezdve a sorozat egy ismerős és új karakterek együttesét mutatja be, miközben szembesülnek a gonosz régóta féltett, újbóli megjelenésével Középföldén. A Ködhegység legsötétebb mélységeitől, Lindon tünde-fővárosának fenséges erdőin át, a lélegzetelállító Númenor-szigeti királyságig és a térkép legtávolabbi pontjáig, ezek a királyságok és szereplők olyan örökségeket faragnak, amelyek még azután is velünk maradnak, miután már elmentek.”

Mi már nagyon várjuk, hogy visszatérjünk a hobbitok, tündék és emberek birodalmába. Ti mit gondoltok Tolkien munkáiról?

Visszatér a horrorok világába James Wan és rögtön egy R besorolású filmmel érkezik

Lehet szeretni vagy nem szeretni James Wan munkásságát, de kétségtelen, hogy nem sokan mondhatjuk el magunkról, hogy egy saját horror-univerzumot hoztunk volna létre, számos kasszasiker filmmel és egy nem elhanyagolható rajongó táborral. A rendező pedig egy Halálos iramban 7 és egy Aquaman kitérő után ismételten visszatér a jól bevált műfajához, a borzongatáshoz. Mégpedig nem is akárhogyan, rögtön egy R besorolású filmmel érkezik Malignant címmel. Ezt a kategóriát akkor „nyeri” el egy film, ha “strong horror violence, gruesome images, and for language”, azaz kőkemény erőszak, hátborzongató jelenetek és durva nyelvezet jellemzi – írja a Puliwood.

A Malignantról magáról sajnos nem igazán tudunk semmit, csak hogy egy teljesen eredeti történetet kap majd, azaz feltételezhetően nem fog kapcsolódni a Démonok között-univerzumhoz (ez egyébként a besorolásából is sejthető). A film valamikor idén kerül bemutatásra mozikban és az HBO Max kínálatában egyszerre.

Én már nagyon várom, hogy az Insidious és a Démonok között valamivel könnyedebb hangvétele után egy kőkemény horrort is lássak James Wantól. Ti mit gondoltok a franchiseról?

Kiemelt kép: variety.com, player.hu, hu.ign.com, bloody-disgusting.com