Újabb hírösszefoglalóval jelentkezünk, melyben a popkultúra világának legfontosabb történéseit gyűjtöttük össze.

Idris Elba: „nem hiszek a cenzúrában

A Golden Globe-díjas brit színész teljes mellszélességgel ellenzi a rasszista filmek törlését vagy cenzúrázását, mivel érzése szerint nem árt látni ezeket, derül ki az Index értesüléseiből.

Épp az ilyesmik miatt jött létre a korhatár-besorolás: ez jelzi, hogy egy bizonyos tartalom bárki számára, szülői felügyelettel, 15 vagy 18 éves kor fölött tekinthető-e meg. Ahhoz, hogy ítéletet tudj alkotni, ismerned kell az igazságot. Ehhez képest cenzúrázzák a rasszista részeket egy műsoron belül, vagy leveszik az egészet. Szerintem a nézőknek tudniuk kellene, hogy az az alkotó készített ilyen műsort is.” – írja az Index.

Az elmúlt időben óriási felháborodási sorozatokat keltett, hogy egyes streaming-szolgáltatók olyan rasszistának gondolt filmeket töröltek a lejátszási listáikról, mint például az Elfújta a szélt.

Azért, hogy megmutassák, hallgatnak az idők szavára, és tisztelik a Black Lives Matter mozgalmat, törlik mindazt, amiről azt gondolják, hogy szélsőségesen árnyalatlanoknak számítanak manapság ez érthető. De szerintem a fejlődés érdekében az embereknek tudniuk kell, hogy létezik a szólás szabadsága, csak épp közölni kell a nézőkkel, hogy mivel fognak szembesülni. Nem hiszek a cenzúrában.

Az Elfújta a szél egyébként most már ismételten megtekinthető az HBO Max oldalán, kiegészülve két magyarázó videóval, ami a rabszolgaságról és a feketékről alkotott problémás képet hivatott bemutatni. Te egyet értesz Idris Elba véleményével? Vagy esetleg a szólásszabadságnak is megvannak a határai?

Új Stephen King filmek a láthatáron

Stephen King valószínűleg az egyik legtöbbet adaptált író William Shakespeare mellett. Az elmúlt évek sikeres feldolgozásai után ismételten három új filmbejelentés érkezett, amiket Ben Stiller, Darren Aronofsky és Ryan Murphy készítenek – számolt be a Puliwood. Stiller (Trópusi vihar, Szökés Dannemorából) a Rat című történetet választotta, aminél ő lesz a producer, rendező, sőt még az egyik szereplő is; Ryan Murphy (Amerikai Horror Story, Viszály) összeállt a Netflixszel és a Blumhouse-zal, hogy együtt hozzák tető alá a Mr. Harringan’s Phone-t, Aronofsky pedig a The Life of Chuck-ot fogja írni és rendezni.

Mi már nagyon várjuk a készülő műveket. Mit gondoltok, képesek lesznek hozni az előző évi alkotások színvonalát?

Elhunyt az Állítólag egykori mérnöke és műsorvezetője

Fájó hirtelenséggel hunyt el Grant Imahara, az Állítólag egykori mérnöke és műsorvezetője. A legtöbben talán mind a Discovery Channel keretei között sugárzott népszerű tényfeltáró sorozatból ismerhettük, de Imahara többek között a Star Wars-előzményeken és a Matrix-filmeken is dolgozott – számol be a Puliwood.

A halálhírét a Discovery Channel szóvivője is megerősítette, a Puliwood egyéb források alapján arról értesült, hogy a halál oka agyi aneurizma.
Grant Imahara 49 éves volt.

Zárva maradnak a hongkongi mozik

Eredetileg július végétől a kínai filmvilág feloldotta volna a korlátozásokat, de az ismételten növekedő esetszámok hatására Hongkongban újra bezáratták a mozikat (ráadásul a hongkongi Disneylandet is) – derül ki az Index értesüléseiből. A különleges státuszú területen egyszer már hosszabb bezárásra kényszerültek a filmszínházak március és május vége között, de az újonnan jött korlátozások hatására ezt ismételten meg kell lépniük.

Korlátozzák a csoportos összejövetelek méretét 50-ről 4 emberre; az éttermek nem lehetnek nyitva délután 6 és hajnal 5 között; illetve bezárnak ismét a bárok, edzőtermek, mozik, karaoke bárok és vidámparkok – számolt be a hírről az Index. Hongkongban jelenleg 1521 aktív esetről lehet tudni.