Vajon mi lesz velünk, miután meghalunk? Vajon egy jobb helyre kerülünk, vagy a legsötétebb félelmeink közepette kell szenvednünk a túlvilágon? Mi, vagy ki határozza ezt meg? Ezek a kérdések adják a keretet Michael Schur 2016 óta futó fantázia-komédiájának, a The Good Place-nek.

Az amerikai Michael Schur olyan sikeres tévésorozatokat tudhat magáénak, mint az The Office, Parks and Recreation vagy az újonnan megmentett Brooklyn Nine-Nine – ilyen felvezetés után pedig nem is várhatott mást a nagyközönség, mint egy újabb sikeres komédiát – amit Michael Schur és csapata talán a vártnál is jobban teljesített és a kezdetektől belopta magát a nézők szívébe.

A történet középpontjában Eleanor Schellstrop (Kristen Bell) áll, aki egy váratlan bevásárlási baleset következtében a túlvilágon ébred. Itt találkozik Michaellel (Ted Danson), aki körbevezeti Eleanort a „Jó helyen”, ami a túlvilág boldog és fagyasztott joghurtokkal ízesített oldala. Elenaor azonban rájön, hogy tévedésből került ide, hiszen a földi élete és viselkedése alapján mindenhol lennie kéne csak a mennyben nem, amelynek következtében a Jó hely gördülékeny és boldog mindennapjait hirtelen rendszerhibák és fekete lyukak zavarják meg. Annak ellenében, hogy elkerülje a lebukást és továbbra is a Jó helyen maradhasson, a rendszer által mellé rendelt lelki társa, az etikaprofesszor Chidi (William Jackson Harper) segítségét kéri, hogy jobb emberré válhasson.

The Good Place nem egyszerű kérdéseket és gondolatokat fejteget, de közben vicces és szerethető marad – nem válik egyszerű filozófiai és etikai tanórává. Sokat ad a műsorhoz Ben Harris és Allison Jones remek castingos munkája, hiszen miattuk és az általuk választott színészek miatt tarthat a sorozat mára már a harmadik évadnál.

Forrás: wall.alphacoders.com

Kristen Bell Elenanorja a való életben nem lenne a legjobb barátunk, hiszen ami a szívén az a száján és mindent szeretne, csak nem segíteni másoknak. Ennek ellenére mégis megszeretjük, hiszen Bell és az írók megmutatják a „bunkó amerikai” karakter mögött rejlő érzelmeket és értékeket. Nagy támogató és fontos szerepeket képviselnek a további mellékkarakterek is: Tahanai (Jameela Jamil) a brit, kissé elkényeztetett milliárdos, Jason (Manny Jacinto), a jacksonville-i és D’Arcy Carden mindenki kedvenc robot segítőjeként, Janetként nyújtanak remek alakítást.

Michael Schur a 2018-as San Diego-i Comic Conon elmondta, szerintük az eredeti történet és a mögötte rejlő komoly etikai értékeknek köszönhetik, hogy családok gyűlnek össze hetente a televízió előtt, hogy megnézzék ezt a közel harminc perces epizódot, ami azért nem jellemző ilyen rövid műsoroknál.

A The Good Place tehát még mindig képes volt valami újat és jót hozni a képernyőre, meglepve a nagyközönséget, így mindenkinek csak ajánlani lehetne, aki egy kényelmes kikapcsolódásra vágyik; és ajánljuk is.

A sorozat jelenleg a magyarországi Netflix kínálatában is megtekinthető.

Kiemelt kép: nme.com