Coming in 2017:

Az Emma Watson által is jegyzett Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) a sokak által ismert történet élőszereplős változata. 2017 március 16-án újra átélhetjük, ahogy a gyönyörű és okos lány szerelembe esik a zord külsejű, szőrös szívű herceggel. A trailer alapján ez a film tényleg magát a klasszikus mesét fogja hozni, Emma Watson pedig köztudottan sokoldalú színésznő, így a film nagy eséllyel beváltja a hozzáfűzött ígéreteket.

Sok filmet újragondolnak és ismételten megfilmesítik. Sokan érzik úgy, hogy a vérszomjas óriásgorilla, King-Kong karaktere elavult, hogy másokat idézzek, „túl klasszikussá vált” a filmvászonhoz. A Kong: Skull Island viszont ígéretesnek tűnik, bár sokan kételkednek abban, hogy megfelel a vele szemben támasztott elvárásoknak. Minderre választ kaphatunk 2017. március 9-én.

 

A második világháborús filmek általában nagy sikernek örvendenek, és ha általánosítva vesszük a háborús filmeket, nagy rajongó táboruk van. Chritopher Nolan visszatér közénk, méghozzá a Dunkirkkel, 2017 július 21-én. A sztori érdekfeszítő, a One Direction rajongók pedig 99 %-os valószínűséggel be fognak ülni a filmre, hisz Harry Styles is szerepet kapott.

The Fate of the Furious, avagy – még nem adtak ki magyar címet, de valószínűleg a következő lesz: – Halálos Iramban 8. Kérdéses volt, hogy Paul Walker halála után összegyűlik-e még valaha a nagy csapat, de a rajongók imái meghallgattattak: a sokak által szeretett “tshalád” – mondotta Szirmai Gergely, majd kinézett az ablakon – ismét felpattan a vászonra. Újra halálos iramban rohanhatunk a moziba, hogy 2017. április 15-én viszont lássuk a nagy “tshapatot”.


Sequel, avagy azok a tűkön ülve várt folytatások:

– A már fentebb említett háborús hangulatot öleli magához a Majmok Bolygója következő része, a War for the Planet of the Apes, ami 2017. július 14-én kerül a mozikba.

– A világ legvérszomjasabb játékbabája újra riogat, ezúttal egy csapat árva kislányt kergetve az őrület határára. Annabelle 2, 2017 május 19.

– Beéneklés 3, 2, 1… Mindenki kedvenc filmvásznon megjelenő acapella csapata, a Barden Bellák visszatérnek a Tökéletes Hang franchise következő részében. A cselekmény maga még nem teljesen tiszta, de ha valaki egy zenés filmet szeretne látni karácsony előtt, azt 2017. december 22-én várják a Bellák.

– Egy fertőzés, ami majdnem teljesen kiirtotta az emberiséget. Egy ember, aki mindent megtett az ellenszerért. Mi történt utána? A Z világháború 2-ből megtudhatjuk, 2017. június 9.

– A halott emberek nem beszélnek… Nem tudnak már meséket mondani… Rumos üvegeket a magasba, kalózok, a vitorláitokat pedig 2017. július 7-én fordítsátok a legközelebbi mozi felé. Karib-tenger Kalózai 5. Visszatér Jack Sparrow, és – nem hagyhatjuk ki, kedvenc kovácsunk-  a Bolygó Hollandi kapitánya, Will Turner is. Bár ötletem nincs egyelőre, hogy a Dead Men Tell No Tales-ből hogyan lett Salazar bosszúja… Viszont jó filmnek ígérkezik.

Star Wars Episode 8.: miután 2016-ban elég vegyes fogadtatást kapott Az ébredő Erő, és Leia hercegnő is végleg egy lett az Erővel (nyugodj békében, Carrie Fisher), 2017-ben megérkezik hozzánk a nyolcadik epizód. Az Erő ismét fénybe borítja a vásznat 2017. december 15-én.

– Őszinte leszek: nem láttam a Szürke 50 árnyalatát, így hát nem is tudok sokat mondani róla. A rajongókhoz még télen, 2017 február 9-én érkezik a Fifty Shades Darker.

 

Marvel, avagy kaparjuk csak elő azt a görbetükröt: vidámabbak vagyunk, mint a DC. (Mindenféle sértődést elkerülve: a Marvel filmek hangulata kicsit lazább, mint a DC sötét és realisztikus világa, de mindkét univerzum király.):

– Újabb látogatást teszünk az űrbe a Galaxis Őrzőivel, mondhatni fejest ugrunk egy családi drámába. Guardians of the Galaxy VOL. 2. – 2017. május 5.

Pók-Kölök úgy tér haza az Amerika Kapitány és a polgárháborúja után, mint még senki soha. Bizony, a híres-neves Pókember ismét New York védelmezésével tengeti gimis mindennapjait. A hazatérés időpontja: 2017. július 7.

– Miután megmentettük a világot – már vagy nyolcszázadjára IS – a sötét elfektől és a Vasember alkotta Ultrontól IS, ismét keveredik a kalamajka kérve-kéretlenül IS. Kedvenc norvég félistenünk ismét arra kényszerül, hogy tegyen azért, hogy a világ el ne pusztuljon… Thor: Ragnarok 2017. november 3.

DC, avagy a komoran morgó reális szuper-banda jobban megírt gonoszokkal (ismét semmi félreértés, mind a Marvel, mind a DC király):

– Logan, avagy Farkas… avagy Rozsomák visszatér. Úgy néz ki, Hugh Jackman ki tud rázni magából még egy Farkast. 2017 március 3-án meglátjuk, hogy ez hogyan sikerül neki, de kétségkívül jó mozinak ígérkezik az utolsó Farkas film.

– A DC bedobja az egyik legjobb háttértörténettel rendelkező női karakterét, Wonder Woman-t a mély vízbe, aki előreláthatólag 2017. június 1-én harcol majd a vásznon.

– Batman, Superman, a Flash és még pár a kedvenc DC hőseink közül összeáll egy csapattá, hogy harcoljanak értünk és az igazságért. Justice League: 2017. november 17.

Animációs filmekből sem lesz hiány:

Lego Batman – 2017 február 10.
Gru 3 – 2017. június 30.
Verdák 3. – 2017. június 16.
Smurfs: The Lost Village – 2017 március 31.
The Boss Baby – 2017. március 31.

 

Várható még például a Croodék 2, a Baywatch Zack Efronnal és Dwayne Johnsonnal, vagy a Setét Torony. Tehát senkinek sem kell félni, 2017-ben is meg fogja érni kiüríteni a pénztárcánkat 1-1 mozijegyért, mert igenis király filmek várnak ránk az előttünk álló évben is.