Az országos premier napján, szeptember 23-án egészen különleges online, élő, streamelt közönségtalálkozón beszélgethetnek a nézők az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjével, Enyedi Ildikóval legújabb filmje, A feleségem története vetítése után. Hazánkban úttörő módon egyszerre hét mozi nézői küldhetik el kérdéseiket a neves alkotónak. Lesznek hagyományos közönségtalálkozók is, Szegeden, Debrecenben, Szombathelyen, valamint a budapesti Cinema City Allee moziban, a Puskinban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban személyesen találkozhat a közönség Enyedi Ildikóval.

A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotás a hazai közönség előtt a 17. CineFesten debütál, ahol az összes vetítésre immár minden jegy elkelt, csakúgy mint a szeptember 19-i budapesti premier előtti közönségtalálkozós vetítésre. A feleségem története a Mozinet forgalmazásában eredeti, magyar feliratos verziója mellett szeptember 23-ától igényes magyar szinkronnal is elérhető lesz.

Szeptember 21-én 17 órakor A feleségem története című, négy ország koprodukciójában készült alkotása nyitja Szegeden a Zsigmond Vilmos Filmfesztivált. A vetítés után a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Szeptember 22-én 18.30-kor a debreceni Apolló mozi premier előtti vetítése után tartanak közönségtalálkozót.

A film országos premierjének napján, szeptember 23-án egyszerre hét helyszínen – Békéscsabán a Center moziból, Kecskeméten az Otthon moziból, a martfűi moziból, Pécsett az Apolló moziból, Szolnokról a Tiszapart moziból, Budapesten pedig a Puskin és a Kino Café moziból A feleségem története 18.30 órakor kezdődő vetítése után élő, streamelt közönségtalálkozón tehetik fel a nézők kérdéseiket a film rendezőjének, Enyedi Ildikónak. Az esemény moderátora Pauló-Varga Ákos lesz.

Szeptember 24-én 18 órakor Szombathelyen az AGORA-Savaria Filmszínházban, szeptember 25-én 19 órakor Budapesten a Cinema City Allee-ban, szeptember 26-án 18 órakor pedig Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban történő vetítést követi beszélgetés Enyedi Ildikóval.

A film országos premierje szeptember 23-án lesz Forrás: Mozinet

Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától) Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), Sergio Rubini olasz színész, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

A film eredeti, magyar feliratos verziója igényes magyar szinkronnal is elérhető lesz A feleségem története a hazai mozikban. Kurta Niké hangján szólal majd meg a Lizzy-t alakító Léa Seydoux, míg a Störr kapitányt megformáló Gijs Nabert Hajduk Károly szinkronizálja.

Fontos szerepekben hallhatjuk még Törőcsik Franciskát, Thúróczy Szabolcsot, Mészáros Bélát, Mácsai Pált, Jordán Adélt, Gáspár Tibort, Gáspár Sándort, Schneider Zoltánt, Nyakó Julit és Zsótér Sándort. A film szeptember 23-ától látható országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs