Ha képregénykultúrára vagy annak legnépszerűbb megjelenésére, a szuperhősfilmekre gondolunk, egy névnek mindenképp az eszünkbe kell jutnia. Egy hősnek, aki mindezek katalizátora és mozgató rugója volt: Stan Lee. A mester 95 éves korában hagyott itt bennünket.

Stan Lee a képregény műfajának legkiemelkedőbb alakja és a Marvel Comics egykori elnöke volt. Neki köszönhetünk olyan karaktereket, mint Hulk, Pókember vagy az X-Men. Az általa és Jack Kirby által megalkotott karakterek és történeket bejárták és meghódították szerte a világot. Gondoljunk csak a Marvel Moziverzumra, amely megfelelő alap nélkül soha nem jöhetett volna létre. Neki köszönhetően lett egy kis cégből nagyvállalattá a Marvel Comics, amelynek így lehetősége adódott megvalósítani a készítők és a nézők álmait egyaránt.

Stan Lee munkássága végigkísérhette életünket. Gyerekként a Spider Man animációs sorozata megismertethetett minket a szuperhősök világával, majd érettebben tekinthettünk az ott bemutatott karakterekre az élőszereplős filmekben; a legtöbb ilyen műben maga az alkotó is megjelenik egy-egy viccesebb jelenet erejéig. Lee a komor pillanatokban is képes volt minket megnevettetni, hiszen hivatásul az emberek szórakoztatását tűzte ki.

A képregények atyja november 12-én, a reggeli órákban került kórházba, majd ott hunyt el pár órával később. Halálának hírére munkatársai megdöbbentek, többen a közösségi médiában posztolva búcsúztak el, mint például Tom Hardy, Evangeline Lilly és Chris EvansRajtuk kívül is még rengeteg oldal és híresség fejezte ki részvétét az elhunyt családjának, köztük a leghíresebb magyar rajongói közösségi oldal, a Marvel Magyarország is.

Az egész f21.hu nevében szeretnénk megköszönni Stan Lee történeteit, melyeken felnőhettünk és karaktereit, akik a mai napig szórakoztatnak bennünket. Nyugodjon békében! 

Kiemelt kép: minap.hu