Elhunyt Stan Lee, a Marvel alapító atyja

0
Elhunyt Stan Lee, a Marvel alapító atyja
FRESH OFF THE BOAT - "Pie vs. Cake" - Jessica is thrilled to hear Evan is interested in joining the debate team. Yet, when her protégé becomes so good that he beats her at her own game, she second guesses her worth. Meanwhile, Eddie and Emery team up to enter a comic book contest, on an all-new episode of ABC's "Fresh Off the Boat," airing on TUESDAY, MAY 2 (9:00-9:30 p.m. EDT). (Richard Cartwright/ABC via Getty Images) STAN LEE

Ha képregénykultúrára vagy annak legnépszerűbb megjelenésére, a szuperhősfilmekre gondolunk, egy névnek mindenképp az eszünkbe kell jutnia. Egy hősnek, aki mindezek katalizátora és mozgató rugója volt: Stan Lee. A mester 95 éves korában hagyott itt bennünket.

Stan Lee a képregény műfajának legkiemelkedőbb alakja és a Marvel Comics egykori elnöke volt. Neki köszönhetünk olyan karaktereket, mint Hulk, Pókember vagy az X-Men. Az általa és Jack Kirby által megalkotott karakterek és történeket bejárták és meghódították szerte a világot. Gondoljunk csak a Marvel Moziverzumra, amely megfelelő alap nélkül soha nem jöhetett volna létre. Neki köszönhetően lett egy kis cégből nagyvállalattá a Marvel Comics, amelynek így lehetősége adódott megvalósítani a készítők és a nézők álmait egyaránt.

Stan Lee munkássága végigkísérhette életünket. Gyerekként a Spider Man animációs sorozata megismertethetett minket a szuperhősök világával, majd érettebben tekinthettünk az ott bemutatott karakterekre az élőszereplős filmekben; a legtöbb ilyen műben maga az alkotó is megjelenik egy-egy viccesebb jelenet erejéig. Lee a komor pillanatokban is képes volt minket megnevettetni, hiszen hivatásul az emberek szórakoztatását tűzte ki.

A képregények atyja november 12-én, a reggeli órákban került kórházba, majd ott hunyt el pár órával később. Halálának hírére munkatársai megdöbbentek, többen a közösségi médiában posztolva búcsúztak el, mint például Tom Hardy, Evangeline Lilly és Chris EvansRajtuk kívül is még rengeteg oldal és híresség fejezte ki részvétét az elhunyt családjának, köztük a leghíresebb magyar rajongói közösségi oldal, a Marvel Magyarország is.

Az egész f21.hu nevében szeretnénk megköszönni Stan Lee történeteit, melyeken felnőhettünk és karaktereit, akik a mai napig szórakoztatnak bennünket. Nyugodjon békében! 

Kiemelt kép: minap.hu

Nincs megjeleníthető cikk