Vajon mi állhat A Bridgerton család sikere mögött?

A Bridgerton család című sorozat 2020 decemberében debütált a Netfixen és hamar rekordok sokaságát sikerült beállítania, hiszen 82 milliós nézettséget produkált az első négy hétben, amivel 83 országban a legjobb tíz műsor közé verekedte be magát. Ezzel olyan sorozatokat hagyott maga mögött, mint a Vaják (The Witcher) vagy A vezércsel (The Queen’s Gambit).

A történet a 19. századba kalauzol bennünket, pontosan 1813-ba, ahol egy angol településen előkelő családok készülődnek az új szezonra, hogy lányaikat felkészítsék a párválasztási ceremóniára, avagy a bálok sokaságára. Daphnén, a legidősebb Bridgerton-lányon a sor, hogy megtalálja kedvesét, ehhez pedig minden tökéletesnek tűnik, hiszen maga Sarolta királyné, de a község pletykafészke, újságírója, Lady Whistledown is a legígéretesebbnek tartja a lányok közül. Anthony, Daphne legidősebb fivére azonban megnehezíti húga párkeresését, hiszen mindenkiben talál kivetnivalót, így nem hagyja, hogy közelébe férkőzhessenek a kérők.

A férfiak nyilvánvalóan odalesznek a fiatal lányért, de miután megjelenik egy újabb cikk, amiben Anthonyról ír az arctalan szerző, fordul a kocka, hiszen faképnél hagyják a férfiak. Ekkor lép színre Simon Basset, Hastings hercege, akinek esze ágában sincs feleséget találni magának, hiába legelteti hölgyek sokasága szemüket rajta, ő kitart elvei mellett. A két szereplő egyezséget köt, úgy tesznek, mint akik kölcsönösen érdeklődnek egymást iránt, hogy Simont békén hagyják a hajadon kisasszonyok, illetve azért, hogy Daphne iránt újra érdeklődni kezdjenek a férfiak. De vajon képesek eljátszani egy szerepet anélkül, hogy egymásba szeressenek?

Forráskép megtekintéseKép forrása: Filmdaily

Sokan a Gossip Girl (A pletykafészek) és a Büszkeség és balítélet parafrázisának tartják egy kis A szürke ötven árnyalata-beütéssel, hiszen adott egy narrátor – esetünkben Lady Whistledown –, aki tud az elit lakók összes kis titkáról és hangot is ad nekik napilapjában. Emellett 1813-ban játszódik, csupán, mint Mr. Darcy és Elizabeth Bennet története és a pikánsabb jeleneteket talán még Christian Grey is megirigyelné.

A helyszínek és a ruhák hozzák az akkori kor érzetét, az utóbbi, ha nem is teljesen reprezentálja az akkori öltözködést, de nagyon hasonlít rá. A szereplők az akkori élethez méltóan viselkednek, precízen, szabályokat követve, hiszen egy véletlen félreértés is végzetes volt akkoriban.

A sorozat zsenialitását növeli a remek színészi játék mellett a zene, hiszen jó pár 21. századi popszámot archaizáltak, ami igen bravúros megoldás volt a készítőktől. Hallhatjuk többek között Billie Eilish bad guy vagy Shawn Mendes In my blood című slágerét, de Taylor Swift nagysikerű Wildest Dreams című dala is szerepet kapott a műsorban.

2020 tökéletes zárása és az új év kezdése volt ez a széria, aminek második évadát nem sokkal megjelenése után, január végén be is harangozták. Pontos időpont nincs, azt azonban lehet tudni már, hogy a folytatásban Daphne bátyja, Anthony kerül a fókuszba. Ha ilyen sikeres marad a jövőben is a Bridgerton, megeshet, hogy nyolc évad fog készülni a sorozatból, hiszen maga az írónő, Julia Quinn, akinek a könyvei alapul szolgáltak a forgatásban, nyolc kötetben fogalmazta meg a szereplők történeteit.

Forráskép megtekintéseKép forrása: Netflix

Hogy mi a széria sikerének titka? Egyrészt a 19. század realisztikus és romantikus ábrázolása, ami kiszakítja nézőjét a mindennapokból és egy régi kor szépségébe varázsol bennünket, ahol specifikusan az egyik legnagyobb problémát, a párválasztást mutatja be. Adott egy jóképű színész, Simon Basset megtestesítője, Regé-Jean Page, akiért egyszerre dobban több millió nő szíve, miközben a képernyőt nézi és az elbűvölő Phoebe Dynevor, akiért pedig a másik oldal rajong. Ezeken kívül pedig ott az alaptörténet, ami eleve igen csábító, a karakterekről nem is beszélve, akik mind igen érdekes személyiségek. Az a nyolc óra igen gyorsan elrepül, miközben nézi az ember, érdemes adni a sorozatnak egy esélyt, hiszen nem indokolatlan a felhajtás körülötte!

Kiemelt kép: TVSerial