Hamarosan az ország összes mozijában egyszerre kel életre egy különleges világ. De szó szerint. Az Átjáróház című romantikus fantasy/vígjáték két szerelmes főhősének (Rujder Vivien és Bárnai Péter) ugyanis kicsit komolyabb akadályt kell legyőznie, mint a romantikus vígjátékokban általában szokásos: a halált. 

A halott lány és a hullaházban éjjeliőrként dolgozó fiú kapcsolatának csöppet sem komor története december 8-tól lesz látható a hazai mozikban – és látható lesz az egész karácsonyi szezonban.

Ma pedig végre lehull a lepel, és nyilvánosságra kerül a filmből néhány izgalmas snitt – az interneten is megjelent az Átjáróház első előzetese: a nézők ebből már megsejthetik, milyen játékos, különleges világot alkotott a film stábja.

Szintén ma kerül nyilvánosságra a film plakátja, amely Kenczler Marci munkája. A tervezőnek is azzal a nehéz feladattal kellett megbirkóznia, hogy egyetlen képben megmutassa: a történet ugyan szokatlan helyszínen játszódik, mégis derűs, szerethető kaland rokonszenves szereplőkkel, sok ötlettel és poénnal.

Átjáróház
A film plakátja

A rendkívül szellemes filmterv Muhi András és Ferenczy Gábor producer segítségével valósult meg, a sztori Veres Attila Zsoldos Péter-díjas író, forgatókönyvíró fejéből pattant ki, a forgatást az egyik legtehetségesebb, legtöbbet foglalkoztatott fiatal magyar rendező, Madarász Isti irányította. A filmben fontos szerepet kapott a két főszereplőt alakító Rujder Vivien és Bárnai Péter mellett Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Dobó Kata, Árpa Attila, Danis Lídia és a két Pamkutya is.

A színészek a forgatás során magyar produkcióhoz képest szokatlanul hosszú időt töltöttek zöldre tapétázott stúdiókban, ugyanis a nézők jó pár olyan látványelemet vagy helyszínt látnak majd a mozivásznon, ami a valóságban nem létezik és nem is létezhet: az alkotók 409 CGI-snittet vetettek be a film rendkívüli trükkjeinek megteremtéséhez. De a digitális varázslat mellett Horgas Péter látványtervezőnek is olyan feladatokat kellett megoldania, amilyet magyar filmben valószínűleg még senkinek: az Átjáróházban egyszer a feje tetejére fordul a világ, és ennek ábrázolásához olyan tereket, lakásbelsőt és más helyiségeket épített a stáb, amelyet egy hatalmas gépezet forgatni tudott – ahhoz hasonlót, mint amit Christopher Nolan alkalmazott az Eredetben.

„Kezdettől az volt a célunk, hogy az Átjáróház szórakoztassa a nézőit: humoros, szerethető, de emellett nagyon látványos filmet igyekeztünk létrehozni és csodás érzés, hogy ebben ilyen sok nagyszerű színész működött közre. A filmünk a szerelemről szól, arról, hogy a szerelem nem ismer lehetetlent és akár leküzdhetetlennek hitt határokon is keresztüljuthat, ezért nagyon örülök, hogy éppen decemberben kerül a mozikba, mert mikor is lenne aktuálisabb a szeretetről, sőt a földöntúli szeretetről beszélni, mint a karácsonyi időszakban” — mondta Madarász Isti, a film rendezője. 

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Focus Fox gyártásában készült el, a bemutató időpontja december 8. 

Kiemelt kép: Rujder Vivien és Bárnai Péter az Átjáróház c. filmben