Az első fotók alapján ígéretesnek tűnik a Delia Owens népszerű regényéből készült film.

f21

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb és legváratlanabb könyvsikere volt Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című regénye (a kötetet magyarul a Libri Kiadó jelentette meg Csonka Ágnes fordításában). Az egyébként zoológusként dolgozó szerző remekül vegyítette a krimi narratívát, az érzékeny környezetábrázolást és a felnövés problematikáját, nem véletlen tehát, hogy a regény éveken keresztül volt bestseller az Egyesült Államokban.

A siker láttán pedig azon sem kell meglepődnünk, hogy Hollywood is magának akarta a történetet, a producerként is egyre inkább jegyzett Reese Whiterspoon cége csapott le a jogokra.

Ahol a folyami rákok énekelnek
Daisy Edgar-Jones és David Strathairn az Ahol a folyami rákok énekelnek című filmben. Forrás: TMDb.com

A rendezői széket Olivia Newman kapta, akinek első, First Match című sportdrámáját pozitívan fogadta a kritika 2018-ban, azóta azonban leginkább tévésorozatokban dolgozott. Ez a projekt viszont jó visszatérés lehet számára, hiszen a színészgárda is ígéretes: a főszereplőt, Kyát Daisy Edgar-Jones játssza, akinek a Normális emberek után villámrajtot vett a karrierje, nemrég mutatták be a Fresh című filmjét, hamarosan egy ígéretes minisorozatban szerepel Andrew Garfield oldalán (Under the Banner of Heaven), nyáron pedig érkezik a mozikba jelen film. A mellékszereplők közül egyébként az Oscar-jelölt David Strathairn és Ahna O’Reilly is kitűnő karakterszínésznek számít.

A Vanity Fair jóvoltából megkaptuk az első jelenetfotókat a filmből, hamarosan pedig minden bizonnyal érkezik majd az előzetes is. Sőt, a premierig sem kell sokat várni, hiszen az Ahol a folyami rákok énekelnek filmadaptációja február 22-én kerül a mozikba.

Kiemelt kép: Vanity Fair