Gothár Péter új filmje, a Hét kis véletlen jövőre kerül a mozikba, premier előtt egy alkalommal viszont a Művész Távmoziban is megtekinthető lesz idén, december 27-én.

December 27-én, vasárnap 20.30 órakor a Művész távmoziban lesz látható Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen (16). A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája

rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó érzékeny alkotás, finom humorral átszőve.

A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan nagyszerű színészek játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő, Bajomi Nagy György és Znamenák István. A Hét kis véletlent 2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan, nagy vásznon, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

A film központi alakja Gertrúd, egy középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban él férjével és nagyfiával. Egyetlen öröme a kórus vezetése. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapásszerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet rendetlensége és bizonytalansága. A Hét kis véletlen töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel.

Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik.  A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

A Hét kis véletlen 2021-ben a mozik újra nyitásakor lesz látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában. Ízelítőül íme az előzetes:

További információkat a film Facebook -és Instagram oldalán találtok.