BEMUTATKOZÁS

2017 augusztusában néhány fiatal művészpalánta és újságíró szervezett egy tábort, hogy minőségi nyár végi kikapcsolódást tudjanak maguknak és barátaiknak biztosítani. Már az első alkalom szervezése közben kiderült, hogy az igények többet kívánnak egyszerű baráti találkozóhelynél, így létrejött egy művésztelep koncepciója. Így született meg a Nyolc Ág Művésztábor, melynek helyszíne egy csodákkal teli, apró vas megyei falu, Kám lett. Vagyis pontosabban: a völgyben fekvő falu közepén elterülő erdő szívében. Idill, nyugalom és néhány nap szabadság irodalommal, képzőművészettel, színházzal és zenével színezve.

A tábor koncepciója első pillanattól kezdve a művészi szabadságra, a tehetséggondozásra és a közösségépítésre alapozott, a név is erre utal. A nyolcágú csillag hét ága a hét szabad művészetet, a nyolcadik magát az alkotót, a centrum pedig azt a helyet szimbolizálja, ahol ezek a dolgok összeérnek. A kámi Nyolc Ág pedig szeretné ennek az összeérésnek a helyszínét adni. A négy plusz egy napos rendezvény a kezdetektől fogva önszerveződő, a táborlakók mindent együtt csinálnak, legyen szó művészetről, terepdíszítésről, krumpliszedésről, vagy általánosságban a tábor szervezéséről. 2019-ben, a legutóbbi Nyolc Ágban már neves vendégek is érkeztek színesíteni a palettát és a négy tematikus nap alatt több, mint 200 táborlakó fordult meg Kámban az ország minden tájáról. Emellett az a megtiszteltetés érte a szervezői csapatot, hogy Háy János költő, író és Beck Zoltán zenész, egyetemi tanár elvállalta a tábor fővédnöki pozícióját, így szakmai segítséggel, a következő évek táborain pedig személyes jelenlétükkel is támogatni fogják a csapatot.

A 2020-as Nyolc Ág Művésztábor időpontja: augusztus 20-25

Találkozzunk Kámban!

MEGJELENÉSEK

Itt nem épül elefántcsonttorony – Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor

Augusztus elején felbolydult, majd elcsendesedett egy Vas megyei község: 8-a és 12-e között harmadik alkalommal rendezte meg az f21.hu szerkesztősége a kámi Nyolc Ág Művésztábort, hogy egy ...

2019. aug. 19. 0 0

A III. Nyolc Ág Művésztábor képekben – II.

Harmadik alkalommal rendezték meg a szabadság és a könnyedség jegyében a Nyolc Ág Művésztábort.

2019. aug. 19. 0 2

A III. Nyolc Ág Művésztábor képekben – I.

Harmadik alkalommal rendezték meg a szabadság és a könnyedség jegyében a Nyolc Ág Művésztábort.

2019. aug. 16. 0 2

Teljes a III. Nyolc Ág Művésztábor programja

A Nyolc Ág Művésztábor lakói idén is varázslatra készülnek.

2019. júl. 16. 0 1

Bennünk a csillag – Ilyen volt a II. Nyolc Ág Művésztábor

"Mindenben és mindenkiben ott rejlik a művészet?"

2018. aug. 20. 0 0

Kivonulás a világból, majd zászlóbontás – A II. Nyolc Ág Művésztábor programja

Augusztus 11-e és 15-e között egy csapat lelkes fiatal veszi birtokba Kámot, hogy egymással és a művészetekkel foglalkozzanak.

2018. aug. 4. 0 -1
ELÉRHETŐSÉGEK

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

KORÁBBI ÉVEK PROGRAMJAI:

(a képekre kattintva megtekinthető) 

2017

muvesztabor_2017.08.15_kam_bm-2301

2018

IMG_8090

2019

harmadiknap_nyolcag-42

HELYSZÍN

A III. NYOLC ÁG KÉPEKBEN: