Hiperkarma Szombathelyen – koncertből közösség

Bogár Dóra 2017. okt. 22. 0 0

Adott egy őszi szombat este a hosszú hétvége közepén. Mivel lehet ezt a képet tökéletesíteni? Egy Hiperkarma koncerttel, amit október 21.-én rendeztek meg az AGORA-Savaria Filmszínház aulájában. A legutóbbi szombathelyi látogatásuk óta már egy év telt el, ami elég hosszú idő ahhoz, hogy a rajongókat szép számmal bevonzza a rendezvényre.

A zenekedvelő közönség, már este kilenc óra körül elkezdett gyülekezni; így mindenkinek volt ideje a Cinema Caféban ledönteni egy kedvcsináló frissítőt, aminek a zenészek hangolása adta a hátteret. Az első dal felcsendülésére már a színpad előtt csoportosult az izgalommal teli hallgatóság. A csoda pedig nem maradt el, tele lett a fülünk erőteljes szavakkal és fülbemászó ismert dallamokkal.

Mivel lemezbemutatás volt az este indítéka, ezért nem meglepő, hogy az új dalok voltak túlsúlyban, az újabb fanatikusok örömére. Emellett a korábbi albumok szerelmeseiről sem feledkeztek meg, elhangzott ugyanis több jól ismert dal felidézve múltbél érzelmek tömkelegét.

Fotó: Herczeg Ákos

A ritmusos rock and roll dalok felpörgették és táncra inspirálták az ott megjelenteket, és mikor már kezdtünk elfáradni az önfeledt ugrálásba egy-egy éles váltással érzelmes, lassú ritmusok és dalszövegek hangzottak el az érzelmi zűrzavar előidézéséhez. Ettől függetlenül senki sem tért haza depresszióval (remélem), mivel a koncert alaphangulata önfeledt és vidám volt, ami nem csak a közönségen volt tapasztalható, hanem a zenekar tagjain is. Talán a kis térnek köszönhetően, vagy az általános nyitottság okán nagy volt az összhang, remek kis közösség keletkezett erre a másfél órára.

Nagy örömömre szolgált, hogy a koncert végén a zenekar dobosa (Hámori Benedek), nekem ajándékozta egyik dobverőjét, amit jókora lelkesedéssel kezdtem el aláíratni a zenészekkel. Minden várakozásomat felülmúlta közvetlen, barátságos és szeretetteljes viselkedésük, amit a szuvenírem is igazol.

Mindent összegezve remekül telt az este, remek emberekkel, izgalmas és tanulságos beszélgetésekkel, rengeteg nevetéssel megtűzdelve. Remélem, hamarosan újra vendégül látjuk a Hiperkarma zenekart és talán már bakeliteket dedikáltathatunk a CD-k mellett.

Herczeg Ákos fotógalériája: 

Tags: Cinema Café, hiperkarma, koncert, Szombathely, zene Categories: ZENE
Related Posts