Üldözőből üldözött – Bemutatták Szántó Dániel legújabb regényét

f21.hu 2017. okt. 15. 0 1

Kevesebb, mint egy évvel az után, hogy megjelent Szántó Dániel első regénye, a Revans, máris itt a folytatás. A szombathelyi könyvbemutatónak az AGORA–Művelődési és Sportház adott otthont.

Hazatért Szántó Dániel. A szombathelyi származású író nem csak a könyvét mutatta be szülővárosában, de a regény fontos mozzanatai is a vasi megyeszékhelyen játszódnak –árulta el a bemutatón, ahol Horváth Zoltán, az AGORA munkatársa faggatta.

Az üldözöttben visszatérnek a Revans központi karakterei, Várady Bennettel a főszerepben. Az egykori sztárnyomozó most egy börtönben ül. Ott éri a hír, hogy halottnak hitt kislánya mégis életben van, ám veszély fenyegeti, amit csak Benett tud megakadályozni. Nincs más hátra, meg kell kísérelnie a szökést.

Szántó Dániel meghatározó fontosságúnak tartja a hitelességet, így a cselekmény helyszíneire akár többször is ellátogatott, hogy mindent a valóságosnak megfelelően írjon le. Egy börtönlátogatáson is részt vett, amelynek tapasztalatait szintén beépítette krimijébe, melynek stílusa eltér az előző regénytől. Bár folytatásról van szó, a Revans a skandináv krimik hangulatát kívánta megteremteni magyar környezetben. Az üldözöttben kevesebb a rejtély, a talány, inkább az akciódús jelenetek kapnak hangsúlyt. A társadalomkritika viszont maradt.

A szerző elmondása szerint az első könyvét jól fogadta a közönség és a kritika is. Az üldözöttel pedig nem zárul le a sorozat: várható még egy további folytatás, de a történések előzményeit is meg szeretné még írni.

Tags: könyv, Könyvbemutató, Szombathely Categories: VILÁG
share TWEET PIN IT SHARE
Related Posts