Clap4What koncert a Pistons Pubban – Galéria és beszámoló

Bogár Dóra 2017. nov. 29. 0 0

2017. november 25-én, Szombathelyen, a Pistons Pubban lépett színpadra a Clap4What zenekar. Előzetesként a korábban az X-Faktorban is megforduló Kovács Pál gondoskodott a hangulatról, majd a szombathelyi zenekar csapott a húrok közé és teremtettek nem mindennapi atmoszférát. 

Az estét Kovács Pál nyitotta akusztikus koncertjével. A konferálás során kiderült, hogy Pali még csak 15 éves, négy éves korában pedig már túl volt az első fellépésén. Akusztikus stílusban előadott szóló koncertjein kívül a The River zenekarban is játszik és a 2017-es X-Faktorban a mentorházig jutott. A közel negyven perces műsor Kispál és a borz, Esti Kornél, Alvin és a mókusok és még Eleven Hold dalokat is felvonultatott. A feldolgozásokon kívül még egy saját számát is megmutatta nekünk a fiatal tehetség. Néhány évnyi  rutinszerzés, és minden esélye megvan rá, hogy elismert zenész legyen nem csak Szombathelyen.

Fotó: Herczeg Ákos

Rövid technikai szünet után következett a Clap4What. A zenekar nemrég ünnepelte második születésnapját és az idei évben már húsz koncertet adtak; többek között számos zenekar bakancslistáján előkelő helyet elfoglaló Akvárium Klubban kezdték az évet Budapesten, a Kelemen Kabátban vendégeként. A fővárosi koncertet közel tíz állomásos tavaszi turné követte, majd a nyári fesztiválszezonban Vas megye nagyobb rendezvényein és Ausztriában is felléptek. Az ősz koncertmentesen, főként új dalok megalkotásával telt a bandatagok számára. A 2018-as évükről nem nagyon árultak el konkrétumokat, de úgy tűnik, hogy a legígéretesebb esztendő előtt állnak.

A Clap4What Vas megyében abszolút hiánypótló zenét játszik. A pop-rockot vegyítik alapvetően elektronikus, gyakran drum and bass-el és dubstep elemekkel. Pomper Dorina énekesnő erőteljes énekével a zenekar többi tagja pedig óriási energiával hozta hangulatba a közönséget, akik hálából megállás nélkül tombolták végig a koncertet. Fontos megemlítenem, hogy a banda bulizós, pörgős koncertje folyamán szép számmal játszott saját dalokat is.

Fotó: Herczeg Ákos

Nagyjából a koncert közepén világítós fényrudakat osztottak ki a közönség tagjainak, majd a zenekar elkezdett játszani egy lassú, saját szerzeményt. A fények a helyszínen minimálisra csökkentek, az emberek pedig a sokféle színben pompázó rudakkal integetve egy egészen látványos és egyben meghitt hangulatot varázsoltak a helyszínre. A lassú dal végeztével ismét jöhetett a pörgés, és a résztvevők újra maximálisan tombolhattak. Jó volt látni, ahogy a banda és a közönség ennyire együtt tudott bulizni. A koncert helyszínén szokatlan látvány volt a színpad előtti tér felett hálóval rögzített lufik sokasága. Mint kiderült, nem véletlenül kerültek oda; a koncert vége felé az egyik dal közben az énekesnő egy mozdulattal a tömegre zúdította a lufikat. A repertoár végére még egy Backstreet Boys  sláger is belefért, ami  tökéletes választás volt a koncert lezárásához.

A fotógaléria Herczeg Ákos munkája: 

Categories: VILÁG