Mellettünk – A Grecsó testvérek összművészeti estje Sopronban

Varga Barbara Kornélia 2016. ápr. 1. 0 0

Március harmincadikán Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán voltak a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ vendégei, ahol színvonalas előadással kápráztatták el a közönséget.

„Amikor szegény édesanyánkat megkérdezik, mivel foglalkoznak a fiai, és megmondja, rendre azt kérdezik, és „normális gyereke nincs”? A falu zárt, kegyetlen és szép világ, olyan gyökér, olyan életkezdés, ami örökre meghatároz.”

Grecsó Krisztián író, költő, újságíró. 1976-ban, Szegváron született. A Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán és a József Attila Tudományegyetemen diplomázott. Volt a Bárka című folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009 óta az Élet és Irodalom munkatársa. Legismertebb művei a Pletykaanyu, az Isten hozott, a Mellettem elférsz és a Megyek utánad.

Grecsó Zoltán táncművész, koreográfus 1983-ban született Szentesen. Linzben diplomázott, a Willany Leó Improvizációs Táncszínház alapítója. Tanít a Színház- és Fimművészeti Egyetemen valamint a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Fülöp Viktor díjas táncpedagógus és az Amatőr Táncszövetség művészeti titkára.

A soproni esten összeszedett, színvonalas produkciót láthattunk. Szó esett a családról, identitásról, gyermekkorról, arról, hogy egy elejtett fél mondat hogy fejlődhet regénnyé. Részleteket hallhattunk novellákból, valamint Grecsó Krisztián jövő héten megjelenő könyvéből, a Jelmezbálból is. A felolvasást öccse, Zoltán tánca valamint cselló- és hegedűszó kísérte. A műsorban a különböző műfajok keveredtek, mégis mindvégig harmóniában maradtak egymással. Gondolat, zene, tánc, hang és mozdulat megfért egy színpadon, egyik sem rivalizált a másikkal, kiegészítették egymást, más nézőpontba helyezték a látottakat, elhangzottakat.

forrás: cyberpress.hu

forrás: cyberpress.hu

Összességében elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú és tanulságos előadást láttunk-hallottunk; maradandó élménnyel, aktuális, tartalmas gondolatokkal lettünk gazdagabbak.

Categories: SZÍNHÁZ