Szeptember a Végállomás Klubban

f21.hu 2019. Sze. 9. 0 0

Itt az ősz, hűvösödik az idő, és ahogy lenni szokott, ezzel együtt indul a könnyűzenei klubszezon is. A következő hétvégén a 25 éves Végállomás is megnyitja kapuit, szeptember 13-tól egészen az év végéig ezúttal is minden pénteken-szombaton igyekszik kiszolgálni az élő zenék rajongóit a legkülönfélébb stílusokban.

Szeptember 13. – Ezüst Nyár – LGT Tribute

Barta Tamás emlékműsor

Belépő: 1.500.- Ft

Kapunyitás: 20.00

Gál Gábor gitáros régóta dédelgetett álma valósult meg, amikor új zenekart alapított példaképe, Barta Tamás emlékének ápolására. Az LGT emblematikus daláról elnevezett trió Hollai Heiser Ádám énekes-basszusgitárossal, valamint Szabó Ricsi dobossal a Magyarock Hírességek Csarnokában, a budapesti Rockmúzueumban, 2018. április 21-én állt először színpadra. Műsorukon elsősorban a korai, vagyis az első három Locomotív GT album – választott műfajuk, a rhythm and blues íratlan szabályai szerint – saját felfogásban előadott ikonikus dalai szerepelnek. Mindez attól válik igazán érdekessé, hogy az eredeti, veretes billentyűtémák legfontosabb elemei Gál Gábor gitárján szólalnak meg úgy, hogy a hallgatónak semmiféle hiányérzete nem marad. Ehhez járul a tiszta, erőteljes, egyéniséget hangsúlyozó énekhang, a kemény alapokon nyugvó, kreatív ritmusszekció, és a senkivel össze nem téveszthető, ízes gitársound. Az eredmény: a trió-felállás ellenére is telt hangkép, valamint ütős, „odavágós” megszólalás. Az említett LGT-tételek mellett, a hőskorszak hangulatát tükröző, és a nagy elődök tiszteletére előadott Cream-, illetve Led Zeppelin darabokkal is dúsított repertoár folyamatosan bővül a hatvanas-hetvenes években méltán népszerű Hungária együttes Barta-korszakát idéző „keményvonalas” szerzeményeivel. A távolabbi tervek között saját kompozíciókból álló, önálló album megjelentetése is szerepel. 

Ismert, Magyarország egyik legjellegzetesebb, messziről felismerhető, egyéni stílusú, kiváló tehetséggel megáldott gitárosának méltatlan és tragikus véget szánt a sors: az Egyesült Államokba való illegális távozását követően nyolc esztendővel, 1982 februárjában máig tisztázatlan körülmények között több pisztolylövéssel oltották ki életét. Barta Tamás zenei örökségét korábbi formációin, illetve tisztelőin kívül a frissen alakult Ezüst Nyár – LGT Tribute zenekar ápolja. Életművét egy vele készített interjúban a gitáros-zenekarvezető foglalta össze néhány mondatban: „Senkit nem ismerek rajta kívül, aki huszonkettő, illetve huszonhat éves kora között tíz nagylemezzel, és csaknem ugyanennyi kislemezzel büszkélkedhetett volna. Amit lemezre gitározott, az markánsan meghatározza Tomi egyéniségét, zsenialitását.”

Szeptember 14. – Das Model, vendég: Pixelplants

A koncertek után 80’s Party – Videodisco!

Belépő: 1.500.- Ft

Kapunyitás: 20.00

Szeptember 14-én Szombathelyen a Végállomás Klubban a tehetséges és izgalmas pécsi zenekar, a Pixelplants és a soproni Das Model zenekar lép fel. 

A koncertek után 80’s Party Videodisco! Depeche Mode, Bonanza, Cure, Camouflage, Sisters Of Mercy, Mission, Cult, Dead Or Alive, U2, Assemblage 23, Die Krupps, Ákos, Duran Duran, Tears For Fears, Fields Of The Nephilim, Vnv Nation és így tovább…

Szeptember 20. – Visionless Humanity, Devoid, Plasticocean

Belépő: 1.200.- Ft

Kapunyitás: 19.30

Szeptember 21. – Bad Ferro 5. születésnapi koncert

Belépő: 1.000.- Ft

Kapunyitás: 20.00

Szeptember 28. – Rózsaszín Pittbull

Belépő: 2.000.- Ft

Kapunyitás: 20.00

Szezonelőzetes:

  • október 4. – The Grenma, vendég: Kies
  • október 5. – Müller Péter Sziámi And Friends, vendég: Hetedik Ég
  • október 12. – Golden Age Break Battle Vol.2 & Hip-Hop Party
  • október 19. – Pokolgép, vendég: Twister
  • november 9. – Depresszió, vendég: Burnout
  • november 22. – Alvin és a Mókusok

Tags: koncert, koncertajánló, kultúra, programajánló, Szombathely, Vas megye, Végállomás, Végállomás Klub, zene Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts