Metal-hétvége a Végállomásban! – Kalapács, AWS, Fatal Error és Kies

f21.hu 2018. jan. 30. 0 0

Február másodikán és harmadikán a szombathelyi Végállomás klub igazi korképet állít a magyar metal világnak. A kezdetektől, azaz Kalapács Józseftől a mai legnépszerűbb metál rockbandáig, az AWS-ig. De a Vas megyében is méltán kedvelt Fatal Error és a Kecskemétről induló KIES (akik az idei év első három hónapjában elválaszthatatlan párost alkotnak) is megrezgeti majd a Végálló színpadát.

Február 2-án (pénteken) a magyar metal zene ikonja, Kalapács József érkezik zenekarával a Végállomásba, ezúttal abból a jeles alkalomból, hogy a Pokoli Színjáték album a 30., az Ösztön pedig a 15. évfordulóját ünnepli idén. A két album anyagán kívül természetesen ezúttal is elhangzanak a régi klasszikus slágerek is. A hangulat izzításról a hazai pálya előnyét élvező, egyre érettebb és kiforrottabb Red Rockets gondoskodik.

Belépő elővételben 2.000.- Ft, a koncert napján 2.500.- Ft, kapunyitás 8-kor. Jegyelővétel a Végállomás Kiskocsmában és a Fészek Sörözőben!

Február 3-án (szombaton) három remek modern metal banda veszi birtokba a Végállomás színpadát. Érkezik a jelenleg A Dal-ban is eredményesen szereplő AWS, a Fatal Error és a Kies.

Az AWS zenekar 2006-os megalakulása óta három nagylemez, egy kislemez és számos videoklip látott napvilágot. Játszottak már valamennyi hazai klubban és fesztiválon, illetve az országhatárokon túl Romániában, Szlovéniában, Ausztriában és Angliában is. Turnéztak a Road, Depresszió, Subscribe, Apey & the Pea és a Leander Kills zenekarok társaságában. Dalaik anyanyelvükön szólalnak meg, szövegeik önálló művekként is megállják a helyüket. 2016 szeptemberében jelent meg legújabb nagylemezük a Kint a Vízből, melyet egy éve teltházas lemezbemutatóval ünnepeltek meg. Idén nyáron alkotótáborba vonultak, hogy elkezdjék a munkálatokat legújabb nagylemezükön, melyet 2018-ra terveznek befejezni és kihozni.

A Fatal Error zenekar egy ceglédi/budapesti rock and roll zenekar. Egész évben járják az országot. Turnéztak a Tankcsapdával, az Alvin és a Mókusokkal, a Supernemmel, de állandó résztvevői a magyar nagyfesztiváloknak is (VOLT, Campus, FEZEN…). A csapat 2017 őszén mutatja be második nagylemezét, melyet egy húsz állomásos turnéval körbe is visznek hazánkban.

A KIES 2015-ben alakult, azóta túl vannak számos koncerten és turnén, olyan zenekarok társaságában, mint a Fish! vagy a Depresszió.

Kihoztak egy EP-t (Ez még csak a kezdet), egy nagylemezt (Kaland az élet), számos videoklipet, valamint most októberben debütál második nagylemezük a ‘2017’ .

A srácok jelölve voltak a 2017-es Fonogram díj ‘Az év felfedezettje’ kategóriájában, és felléptek számos nyári fesztiválon is.

A zenekar egy igazán életigenlő energiabomba élőben, ezért mindenképp érdemes csekkolni Őket a koncerteken.

Belépő elővételben 1.000.- Ft, a koncert napján 1.500.- Ft, kapunyitás 8-kor. Jegyelővétel a Végállomás Kiskocsmában!

 Borítókép: infoRábaköz

Tags: Dob+basszus, Fatal Error, Kalapács, Kalapács József, KIES, metál, programajánló, Rock, Szombathely, Végálló, Végállomás, Végállomás Klub, zene Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts