Meglepetéssel készül a Weöres Sándor Színház a 20. Savaria Történelmi Karneválra

f21.hu 2019. aug. 23. 0 0

A Weöres Sándor Színház a 20. Savaria Történelmi Karnevál alkalmából egy rendkívüli meglepetéssel készül: augusztus 25-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Megyeháza udvarán egy rövid, egyórás előadást tekinthet meg a nagyérdemű.

Az előadás egyedülálló módon, kifejezetten a karneválra készült és Savaria, azaz Szombathely történelméhez kapcsolódik. A négyszereplős darab Claudius császár álmáról szól, amelyben látja az általa alapított Savaria jövőjét, és leginkább arra kíváncsi, hogy egyáltalán fennmaradt-e a neve…

Szereplők: Endrődy Krisztián, Jámbor Nándor, Jordán Tamás, Orosz Róbert

Időpont: 2019. augusztus 25. vasárnap 11 óra

Helyszín: Megyeháza udvara

A belépés díjtalan. (A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.)


További programok augusztus 25-én:

Délelőtt a történelmi témaparkban többek között megtekinthetjük a római légiók seregszemléjét, részt vehetünk egy lovasíjász bemutatón, az Anda Lovasharc Egyesület és a Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület jóvoltából pedig betekintést nyerhetünk a 7-11. századi avar és magyar lovas harcmodorba.

A délután folyamán a Fő téren a BEKVART és a Canarro zenekarok koncertjeit hallgathatjuk meg, de aki nyugalmasabb szórakozásra vágyik, az kikapcsolódhat artista bemutatókon heverve, a 70-es, 90-es évek slágereit hallgatva a Meggie’s Crew jóvoltából a Borok utcájában is. Ha valaki még korábbra szeretne visszautazni az időben, annak sem kell messzire mennie, hiszen a Sörtéren A Nyughatatlan zenekar 50-es éveket idéző rock&roll számaira bulizhat fél 7-től.

Az esti karneválzárást követően igazi zenei élményben lehet része a karneválozóknak, hiszen többek között Rúzsa Magdi, Oláh Ibolya és a Blahalousiana zenekar is fellép Savaria legnagyobb eseményének zárónapján.

Kiemelt kép: Savaria Történelmi Karnevál Official

Tags: augusztus, Claudius, darab, előadás, karnevál, koncert, kultúra, programajánló, rendezvény, Róma, Savaria Történelmi Karnevál, Színház, Szombathely, Történelem, Vas megye, Weöres Sándor Színház Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts