Az AGORA–Savaria Filmszínház moziműsora (december 20-tól 26-ig)

f21.hu 2018. dec. 19. 0 0

A karácsonyi időszakban sem pihennek a vetítők az AGORA-Savaria Filmszínházban. Ha nincs jó ötletünk, vagy megcsúsztunk az ajándékvásárlással, egy jó mozi is igen csak kellemes meglepetés lehet bárkinek. Annak érdekében pedig, hogy az ünnepi hangulat még jobb legyen megtekinthetjük a legújabb karácsonyi filmeket és meséket, emellett az idei év legnagyobb magyar sikerét hozó Ruben Brandt, a gyűjtőt is megnézhetjük, ha a premier időszakában nem sikerült bejutnunk a vetítésre. 

A három tenor – Karácsony Bécsben 81’, december 20-án 18:00-kor; osztrák koncertfilm. 

A Három Tenor – José Carreras, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti – karácsonyi koncertjét láthatja a néző, amely egyedülálló a világhírű trió történetében. A méltán híres koncert egyszerre nagyszabású és személyes, kivételes esemény, mely a három művész segítségével megidézi az ünnepek hangulatát; meghittségét és békéjét. A koncert műsora: White Christmas, Let It Snow, O Tannenbaum, Ay! Para Navidad, Tu Scendi Dalle Stelle, Carol of the Drum, Ave Maria, Wienglied I, Jingle Bells, Children of Christmas, La Virgen Lava Panales, I’ll Be Home for Christmas, Adeste Fideles, Cantique De Noel, Amazing Grace, Feliz Navidad, Silent Night, Pregaria, Winter Wonderland, Wiengenlied II. Sleigh Ride, Susani, Un Nuevo Siglo, Dormi, O Bambino, Happy Christmas/War Is Over.

Kincsem (12) 121’, december 20-án 14:15-kor; magyar romantikus kalandfilm. 

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú? 

Az Úr hangja (12) 108’, december 20-án 20:30-kor, december 21-én 19:50-kor, december 22-én és 23-án 18:55-kor, december 25-én 18:00-kor, december 26-án 19:10-kor; magyar dráma.

A Stanislaw Lem regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. Az Úr hangja főhőse, a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben. 

Bogyó és Babóca – 13 mese (0) 70’, december 24-én 15:20-kor; magyar animációs film.

Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca – 13 mese című animációs filmen.
Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot. 

A Grincs (6) 90’, december 21-én 16:15-kor, december 22-én, 23-án és 25-én 13:45-kor, december 24-én 14:00-kor és 16:45-kor, december 26-án 12:25-kor; szinkronizált amerikai családi animációs film, komédia.

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével….
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül! 

Mary Poppins visszatér (6) 130’, december 20-án, 22-én 23-án és 25-én 15:30-kor, december 21-én 17:30-kor, december 24-én 16:00-kor, december 26-án 11:45-kor; szinkronizált amerikai családi film, fantasy, musical.

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

BÚÉK (16) 102’, december 22-én és 23-án 20:55-kor, december 26-án 14:15-kor; magyar dráma, vígjáték.

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren (0) 705’, december 20-án, 22-én, 23-án, 24-én és 26-án 14:00-kor, december 21-én 14:00-kor és 14:45-kor; magyar rajzfilm.

A Lengemesék tavaszi és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják. Az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik. Vilkó meg akarja gyógyítani a fecskét, és ebben az sem tartja vissza, hogy a Nádtengeren nincs olyan gyógyszer, ami erőt tudna önteni a legyengült kismadárba. A Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok is veszélyeztetik, s ehhez a lengéknek össze kell fogniuk a környék lakóival, mások mellett még ellenségeikkel, a harácsokkal is. Közben hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.

Űrdongó (12) 114’, december 20-án 19:45-kor, december 21-én, 22-én 23-án és 25-én 18:00-kor, december 24-én 11:45-kor, december 26-án 19:00-kor; amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi.

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár… 

Pókember – Irány a Pókverzum (12) 117’, december 20-án 18:20-kor, december 21-én és 26-án 15:20-kor, december 22-én, 23-án és 24-én 11:50-kor, december 25-én 13:15-kor; szinkronizált amerikai animációs film, kalandfilm, akciófilm.

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

Aquaman (12) 143’, december 20-án 22:00-kor, december 21-én, 22-én, 23-án 20:15-kor, december 24-én 09:00-kor, december 25-én 15:30-kor, december 26-án 16:15-kor, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2D).

Ő az Igazság Ligája legerősebb tagja. Arthur Curry megtudja, hogy Atlantis, a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van, és nincs más, aki kiálljon érte. A DC-univerzum magasabb fokozatra kapcsol: Batman, Superman és a tavalyi év legnagyobb filmes meglepetéssikerét hozó Wonder Woman után az Igazság Ligájának új tagja válhat egy látványos, különösen izgalmas film főszereplőjévé. És Aquaman mellet ott lesz az összes régi ismerős – a legkeményebb szuperhősök csapata! 

Ruben Brandt, a gyűjtő (12) 96’, december 21-én 21:45-kor, december 22-én és 23-án 17:10-kor, december 26-án 17:25-kor; magyar thriller.

A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét. 

Egy nap (16) 99’, december 22-én és 23-án; magyar játékfilm.

Tags: Agora Savaria Filmszínház, film, filmek, Grincs, Kicsem, mozi, programajánló Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts