Az AGORA–Savaria Filmszínház június eleji moziműsora

Vincze Bence 2018. jún. 7. 0 0

Kezdődik a nyár, véget ér a vizsgaidőszak, az érettségizők is lassan megpihenhetnek, és ilyenkor a fáradt elmének talán semmi sem tehet jobbat egy kiadós mozizásnál. A szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház még a júniusi fáradtság idején is garantálja, hogy nem lesz andalító a hangulat, hiszen elképesztő vígjátékokkal, pörgős filmekkel és bő másfél órányi dinoszaurusz sereggel dobja fel a nyár második hetét. 

Könyvklub (16)  104 perc, 7-én és  9-13-ig 18:15-kor; 8-án 17:20-kor; amerikai vígjáték. Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek – mert a szenvedélyhez sosincs késő.

Szerelembe  gurulva (16)  104 perc, 7-én és  9-13-ig 20:15-kor; francia romantikus vígjáték. Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés.

Loving Vincent (12)  95 perc, 8-án 15:30-kor; angol-lengyel animációs film.

Olvasd el korábbi cikkünket a filmről:

 

Valami Amerika 3 (16)  103 perc, 7-én és  9-13-ig 14:15-kor; magyar  vígjáték.

Olvasd el korábbi cikkünket a filmről:

 

A naplemente ragyogása  (12)  101 perc, 7-én és  9-13-ig 16:15-kor; 8-án 19:20-kor; japán-francia romantikus dráma. Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.

Vad Balaton (6) 65 perc, 7-12-ig 14:00-kor;  magyar természetfilm. A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a homokbuckák és a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, násztáncot járó balinok. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat.

Solo: Egy Star Wars-történet (12)  150 perc, 7-10-ig és 12-én 15:20-kor; 13-án 16.10-kor; amerikai sci-fi.
Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

Forrás: The Verge

Jurassic World: Bukott Birodalom (12) 128 perc, 7-10-ig és 12-én 18:00-kor és 20.30-kor; 11-én 15.30-kor és 20:00-kor; 13-án 18:30-kor és  21.00-kor; amerikai-spanyol kalandfilm. Steven Spielberg producerként tér vissza nagy sikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja. A helyszín az eredeti Nublar sziget, amely dinoszaurusz élményparkként működik, de nem túl sikeresen. Hogy feltornázzák a bevételeket, megalkotnak egy genetikailag módosított hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rexet, de természetesen semmi sem alakul a terv szerint.

IQOR  filmklub

Hang nélkül  (16) 91 perc, 11-én 18:00-kor; amerikai thriller. Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért… és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére…(forrás)

Kiemelt kép: Szabados Petra fotója

Tags: Agora Savaria Filmszínház, filmszínház, június, mozi, Savaria Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts