Augusztus 16-án újra itt a Malom!

0
Augusztus 16-án újra itt a Malom!

A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület idén 2018. augusztus 16-18. között szervezi meg az V. Malomfesztivált, amely immár ötödik, jubileumi születésnapját ünnepli. A fesztivált összművészeti szándék vezérli: a zene mellett idén jelen lesz a képzőművészet, film, fotó, illetve a hagyományápolás és a kézművesség. A fesztivál zenei programjának összeállításában arra törekszik, hogy értékes zenei tehetségeket mutasson be, új együttesek felfedezésére adjon lehetőséget a közönségnek.

A fesztivál három napja alatt kilenc  országból (Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Románia, Mexikó, Franciaország, USA) mintegy 60 különböző zenei programmal találkozhatunk, köztük olyan nevekkel, mint Lovasi András, a Bëlga, a Naxatras vagy a Csaknekedkislány.

A fesztivál résztvevőinek délutánonként sem lesz alkalmuk unatkozni. Az érdeklődők kirakódóvásáron válogathatnak – vagy akár kézműveskedhetnek maguk is -; a konyhaworkshopokon új recepteket tanulhatnak vagy próbálhatnak ki. A tollforgató hajlamúaknak sem kell aggódni: a Fiatal Írók Szövetsége részéről Potozky László és Décsy Eszter, a HÍD-KÖR színeiben pedig Oláh Tamás és Dancsó Andrea várják azokat, akik nem csak az asztalfiók számára terveznek írni. Ezen túl aug. 18-án a Vajdaság legnagyobb slam poetry-versenye várja a magukat megmérettetni vágyókat.

A kisgyermekkel érkezőknek sem kell aggódni, ugyanis augusztus 18-án és 19-én 15:00 órától megnyitja kapuit a Malom-Alom. A baba- és gyerekbarát területen gyakorló szülők játszanak majd a kicsikkel, de persze a közös játék is megengedett. Lesz itt óriásbuborékok eregetése, agyagozás, festés kézzel-lábbal, saját gyártású papírhajó úsztatása vagy aranyszőrű papírparipa megülése… És természetesen pelenkázó- és szoptatósarok is.

És ez csak egy szelete annak, amit a Malom kínál az Orompusztára látogatóknak. A fesztivál teljes programját megtaláljátok a rendezvény honlapján.

Augusztus 16-án tehát találkozzunk az V. Malomfesztiválon!

Kiemelt kép: malomfesztival.hu

 

Nincs megjeleníthető cikk