A Magyar Nagydíjon idén is a Virtuózok zenélnek

f21.hu 2018. Júl. 29. 0 3

A 33 éves Hungaroringen már három éve a Virtuózok játszanak a vasárnapi futam rajtja előtt. Pénteken kezdődött a háromnapos Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj.

“Együttműködésünk a Virtuózokkal immár hagyományosnak mondható. ” -hangsúlyozta Gyulay Zsolt. “Boldog vagyok, hogy megmutathatjuk a világnak, és vasárnap ismét több százmillió ember láthatja-hallhatja a magyar tehetségeket. Egykori élsportolóként tudom, hogy a tehetség mellé mennyi szorgalom és alázat is szükséges. Ami egy sportolónak a napi rendszeres edzés, az a zenészeknek, a többórás napi gyakorlás.“ – vont a zene és a sport közé párhuzamot Gyulay Zsolt, aki kajakos sportkarrierje során szerzett négy olimpiai éremmel és számtalan világbajnoki győzelemmel büszkélkedhet.

Gyulay Zsolt,  a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Fotó: Sárvári Géza

Boros Misi, Bogányi Gergely, Bonino Anna-Sofia és Molnár Levente operaénekes után a Virtuózok produkció idén újabb 5 magyar tehetséget mutat be a vasárnapi futam előtt a nagyvilágnak. Simic Aleksander 14 éves csellista, a Virtuózok tehetségkutató tavalyi döntőse így nyilatkozott az eseményről: “Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Himnuszt játszhatom egy ilyen nagy rendezvényen, ennyi ember előtt. Mivel felvettek ősztől a bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, ez a nyár már eddig is fantasztikusan sikerült. A Hungaroring-fellépés a Virtuózokkal egy újabb izgalmas és szép kihívás lesz!”

A július 29-i vasárnapi futam kezdetekor, melyet 15.10-től sugároz az M4 televízió, Simic Aleksander mellett a Kelemen-család hegedűtriója szólal majd meg. Kelemen Barnabás és felesége, Kokas Katalin, valamint fiuk, a Virtuózok 2016 döntőse, a tízéves Gáspár játszik majd. A Himnuszt idén Herczku Ágnes népdalénekes énekli.

A Formula 1 a világ legnépszerűbb gyorsasági autós sorozata, amelyet tízmilliók néznek a televízióban, sztárjainak többmilliós rajongótábora van. Immár 33 éve tér vissza rendszeresen a Hungaroringre a verseny, ezzel a harmadik a legendás Monte-Carlo és Monza után, ahol ennyi éven át megszakítás nélkül rendeznek futamot a világbajnok sorozatban.

A Virtuózok produkció következő nagy fellépése szeptember 7-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Hungaroringet is megjárt Boros Misi és Bogányi Gergely zongoraművészek mellett a Virtuózok négy évadának legnépszerűbb felfedezettjei is fellépnek majd.

 

Kiemelt kép:  Simic Aleksander / Fotó: Nagy Attila

Tags: Boros Misi, Formula 1, Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj, Simic Aleksander, Virtuózok Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts